Trei asiguratori, suspectati de Consiliul Concurentei ca si-au impartit piata asigurarilor de aviatie

Trei asiguratori, suspectati de Consiliul Concurentei ca si-au impartit piata asigurarilor de aviatie

Inspectiile Consiliului Concurentei au fost efectuate in cadrul investigatiei avand ca obiect posibila incalcare a legislatiei nationale si a prevederilor Tratatului de Functionare a UE de catre Aon Romania Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L., Aon UK Limited, Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., Assicurazioni Generali S.p.A.

acum 82 luni (30 Sep 2017)

Inspectiile Consiliului Concurentei au fost efectuate in cadrul investigatiei avand ca obiect posibila incalcare a legislatiei nationale si a prevederilor Tratatului de Functionare a UE de catre Aon Romania Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L., Aon UK Limited, Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., Assicurazioni Generali S.p.A. Autoritatea de concurenta suspecteaza o posibila impartire a pietei asigurarilor de aviatie la care ar fi participat aceste societati. Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei. In actiunile sale, Consiliul Concurentei a fost asistat de Autoritatea de Concurenta si Piete din Marea Britanie (CMA), care a derulat procedura de solicitare de informatii la sediile companiilor din Marea Britanie, urmand sa transmit autoritatii romane informatiile primite pentru fi analizate.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilei practici anticoncurentiale analizate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro