Trecutul Stelei: "Statutul a fost conceput pentru ca echipa sa nu devina proprietatea cuiva"

Trecutul Stelei:

"In 1998 am fost secretarul general al Adunarii Generale de constituire a clubului, de trecere la statutul de Fotbal Club Steaua Bucuresti, pentru ca altfel nu ar mai fi putut sa participe in Liga I, conform reglementarilor UEFA si FIFA.

acum 74 luni (22 Jan 2017)

"In 1998 am fost secretarul general al Adunarii Generale de constituire a clubului, de trecere la statutul de Fotbal Club Steaua Bucuresti, pentru ca altfel nu ar mai fi putut sa participe in Liga I, conform reglementarilor UEFA si FIFA. Au fost de acord toti membrii prezenti la Casa Centrala a Armatei. Paunescu a fost in Consiliul de Administratie si a devenit presedinte, pentru ca a refuzat acest post Emeric Ienei, primul propus. El era la Federatia Romana de Fotbal.

"Steaua era societate non-profit si se autofinanta prin sponsorizari. Aveam un contract de sponsorizare de doua milioane de dolari. In acea perioada, Steaua reusea sa se autofinanteze prin ceea ce crestea si vindea si prin sponsorizari. Am si acum statutul conceput atunci cu multa grija, tocmai pentru ca Steaua sa nu devina proprietatea cuiva, ci sa ramana a sportivilor", a mai declarat el.

"La un moment dat, am plecat de la Steaua in anul 2000. Au inceput sa lipseasca sponsorii de la Steaua, nu vreau sa merg mai departe si sa fac insinuari. A fost inventat Gigi Becali ca principal finantator, in presa si in discutiile de televiziune, asta era titulatura, desi nu avea nicio functie atunci. In urma trecerii din 1998, CSA era reprezentata in Adunarea Generala si in Consiliul de Administratie prin anumiti ofiteri, inclusiv comandantul CSA Steaua Bucuresti, Cristian Gatu, care recunoaste aceasta trecere legala. Ceea ce vreau eu pentru Steaua, ca om care a lucrat acolo, care a simpatizat echipa, este sa devina o echipa curata. Vreau ca oamenii care reprezinta imaginea Stelei sa fie langa ea si, odata cu venirea lor, sa dispara derbedeismul de la Steaua", a mai spus Dan Dumitrescu la Digi Sport Matinal. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro