Tratamentul-minune pentru cresterea in inaltime a copiilor: "Are efect atata timp cat cartilajele nu sunt inchise"

Tratamentul-minune pentru cresterea in inaltime a copiilor:

Desi se spune ca parintii inalti vor avea intotdeauna copii inalti, in timp ce cuplurile cu talie mai mica sunt "programate" sa aiba copii mai scunzi, exista abateri de la aceste reguli care sunt determinate, de cele mai multe ori, de anumite dereglari hormonale. Pentru ca o astfel de stagnare sau crestera mai lenta poate reprezenta si o intarziere constitutionala de crestere si dezvoltare - adica acesti copii au un ritm lent de crestere si ajung la inaltimea normala a adultului mai tarziu - cel mai bine este ca parintii sa ceara, atunci cand au suspiciuni, sfatul de specialitate din partea unui medic.

acum 105 luni (7 Jul 2015)

Desi se spune ca parintii inalti vor avea intotdeauna copii inalti, in timp ce cuplurile cu talie mai mica sunt "programate" sa aiba copii mai scunzi, exista abateri de la aceste reguli care sunt determinate, de cele mai multe ori, de anumite dereglari hormonale.

Potrivit endocrinologului Anca Giurgiu, un deficit de hormon de crestere, secretat la nivelul glandei hipofize, determina o talie mica, indiferent de mostenirea genetica a copilului care o manifesta.

Cum ne dam seama ca avem o problema

Primii care pot observa existenta unei eventuale probleme de crestere sunt parintii - explica medicul endocrinolog, acestia trebuind sa isi masoare periodic copii, indiferent daca suspecteaza sau nu o problema. In momentul in care inaltimea unui copil, raportata la curbele de crestere, este cu 2 - 2,5 centimetri deviatii standard sub inaltimea normala, se pune problema unei insuficiente secretii de hormon de crestere", e explicat medicul endocrinolog Anca Giurgiu, de la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau.

Pentru ca o astfel de stagnare sau crestera mai lenta poate reprezenta si o intarziere constitutionala de crestere si dezvoltare - adica acesti copii au un ritm lent de crestere si ajung la inaltimea normala a adultului mai tarziu - cel mai bine este ca parintii sa ceara, atunci cand au suspiciuni, sfatul de specialitate din partea unui medic.

Cum se pune diagnosticul

Odata ce exista suspiciunea, confirmata de deviatiile standard, copilul va fi suspus unor teste pentru a determina daca, intr-adevar, secretia hormonului de crestere este prea mica. Copilului i se va administra insulina, care este un hormon care stimuleaza secretia hormonului de crestere, iar daca nivelul acestui hormon creste, inseamna ca nu este un deficit de secretie.

"Rezultatele tratamentului sunt spectaculoase"

Dupa ce se pune diagnosticul, copil... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro