Tratamentul bolilor vasculare intarzie maladia Alzheimer

Tratamentul bolilor vasculare intarzie maladia Alzheimer

Nu toate tulburarile de memorie inseamna boala Alzheimer, dar este important sa ne gandim din vreme la prevenirea unor factori de risc modificabili, care pot duce, in timp, la alterarea sanatatii creierului si la aparitia problemelor de memorie legate de dementa, atrag atentia medicii neurologi. Diabet zaharat de tip 3 Acesta este de fapt, avantajul medicilor in prezent: ca pot sa identifice factorii de risc cu mult inainte ca boala sa ajunga in faza de dementa si sa-i trateze, spune prof. Iar daca boala Alzheimer se instaleaza, pe masura ce pacientul avanseaza in varsta, nu trebuie uitat ca, de fapt, medicii nu trateaza dementa in sine, care deocamdata nu beneficiaza decat de un tratament simptomatic, ci bolnavul cu maladia Alzheimer, care are, de regula, alte afectiuni asociate. De multe ori, apar despartiri, complicatii legate de cheltuielile pe care le presupune a angaja pe cineva care sa stea cu pacientul 24 de ore din 24, in situatia in care o institutie nu este disponibila", spune specialista. "In aceste conditii, institutiile sanitare de acuti sunt presate de aceste persoane: camerele de garda de psihiatrie, spitalele de psihiatrie. Trebuie controlate tulburarile de somn Pe de alta parte, o legatura buna cu medicul de familie si cu medicul psihiatru duce la stapanirea tulburarilor de comportament in mare masura.

acum 68 luni (25 Mar 2017)

Nu toate tulburarile de memorie inseamna boala Alzheimer, dar este important sa ne gandim din vreme la prevenirea unor factori de risc modificabili, care pot duce, in timp, la alterarea sanatatii creierului si la aparitia problemelor de memorie legate de dementa, atrag atentia medicii neurologi. Dintre acesti factori de risc, specialistii subliniaza hipertensiunea arteriala, diabetul si obezitatea. Un aspect particular asupra caruia putem sa actionam tocmai pentru a preveni nu il reprezinta mecanismele bolii pentru care, din pacate, nu avem solutii terapeutice, ci factorii de risc", explica prof.

Specialistul mentioneaza, in primul rand, factorii de risc metabolic si vascular. "Trebuie sa le spunem tuturor ca diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, obezitatea si toti ceilalti factori de risc - fibrilatia atriala, bolile cardiace - sunt, in egala masura si factori de risc pentru boala coronariana, pentru accidentul vascular cerebral si pentru grabirea manifestarii clinice a bolii Alzheimer", adauga acesta.

Diabet zaharat de tip 3

Acesta este de fapt, avantajul medicilor in prezent: ca pot sa identifice factorii de risc cu mult inainte ca boala sa ajunga in faza de dementa si sa-i trateze, spune prof. "Tratandu-i corect, avem sansa sa prevenim ca pacientul sa ajunga sa se manifeste in stadiul demential, si daca totusi ajunge sa se manifeste, acest lucru sa se intample mai tarziu."

Iar daca boala Alzheimer se instaleaza, pe masura ce pacientul avanseaza in varsta, nu trebuie uitat ca, de fapt, medicii nu trateaza dementa in sine, care deocamdata nu beneficiaza decat de un tratament simptomatic, ci bolnavul cu maladia Alzheimer, care are, de regula, alte afectiuni asociate. De aceea, neurologul si, uneori, cardiologul, trebuie sa faca parte din echipa. Pentru ca, de exemplu, tratamentul hipertensiunii la pacientul cu boala Alzheimer este diferit si presupune niste nua... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro