Tratamente cu apa miraculoasa la Ocna Sugatag, statiunea din Maramures asaltata de turisti. Afectiuni grave isi gasesc leacul aici
- ape statatoare putin adanci) sunt situate la o altitudine de 530 de metri, in zona numita si au o suprafata de 2,51 de hectare. Panta pe care masinile urca singure Pe langa bisericile din lemn, casele traditionale, valtori, horincii si alte obiective turistice specifice locului, in Maramures nu poate fi ratata panta pe care masinile urca singure, fara sa fie nevoie de accelerare, dintre Cavnic si Desesti si care a dat multe batai de cap specialistilor pana cand s-au dumirit. "Acum se fac reparatii capitale in baza de tratament, in sectia de hidroterapie, unde avem cabinetele de bai galvanice, aerosoli si cabinete de parafina, deci aproape jumatate din baza de tratament. Beneficiile apei sarate Asistenta-sefa a bazei de tratament, cu o experienta de 36 de ani, spune ca exista posibilitati de tratament chiar si pentu cei hipertensivi.
Maramuresul este simbolizat in mod obisnuit in mentalul colectiv al romanilor prin satul traditional, obiceiurile bine pastrate sau portul popular original, care pot fi admirate de turisti in perioada sarbatorilor. Epicentrul este la Ocna Sugatag, unde sunt 36 de pensiuni, iar 18 au piscine sau saune. Seara ne intoarcem la piscina, ne refacem, iar a doua zi se poate merge din nou la Cavnic sau intr-o alta directie", explica Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Sugatag. "La Budesti, pot fi admirate coiful si camasa lui Pintea si biserica din Josani. - instalatie pentru fabricarea palincii), iar poarta de intrare e cioplita din lemn si este dotata cu un robinet la care curge palinca. Tot in prima zi, adauga Ivaszuk, se poate vizita biserica din Caeni, iar seara se petrece la Ocna Sugatag, unde se poate face baie la pensiunile dotate cu piscine interioare cu apa sarata.
114 tipuri de plante
A doua zi, turistii merg sa viziteze Manastirea Barsana, iar ulterior Muzeul Satului din Sighetu Marmatiei. Dupa masa, se ajunge la Hoteni, unde se pot vizita turbaria si taurile. "Turbaria e o curiozitate, te pui pe ea si pe sub tine se misca, pentru ca dedesubt e apa. Acolo sunt 114 tipuri de plante, printre care roua cerului, care este o planta carnivora", continua primarul.
In cadrul rezervatiei de interes local Taurile, turbaria de la Hoteni este cunoscuta printre localnici drept "Tinoavele plutitoare de la Hoteni". - ape statatoare putin adanci) sunt situate la o altitudine de 530 de metri, in zona numita si au o suprafata de 2,51 de hectare. Particularitatea lor consta in stratul de turba care pluteste peste un strat de apa. De aceasta data, programul prevede o vizita la Memorialul Victimelor Comunismului si la Cimitirul Saracilor. Seara, turistii se intorc la Ocna Sugatag, unde se pot bucura de o seara maramureseana la Lacul Sarat.
Ziua a patra este rezervata din nou pentru ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro