Tratament nou impotriva sindromului Guillain-Barre

Tratament nou impotriva sindromului Guillain-Barre

Noul studiu a fost facut de cercetatorii japonezi de la Universitatea din Chiba si arata ca utilizarea medicamentului Eculizumab, folosit deja in tratarea unor boli rare, este la fel de eficient si impotriva acestui sindrom favorizand recuperea pacientilor, potrivit agerpres.ro.

acum 19 luni (24 Apr 2018)

Noul studiu a fost facut de cercetatorii japonezi de la Universitatea din Chiba si arata ca utilizarea medicamentului Eculizumab, folosit deja in tratarea unor boli rare, este la fel de eficient si impotriva acestui sindrom favorizand recuperea pacientilor, potrivit agerpres.ro. "Rezultatele acestui test clinic au atras atentia specialistilor din intreaga lume cu un tratament inovator si potential eficient in cazurile de Guillain-Barre", a declarat profesorul Satoshi Kuwabara, seful grupului de cercetatori.

Studiul a fost dezvoltat pe parcursul a 24 de saptamani in 13 spitale japoneze unde pacientii cu cazuri severe de Guillain-Barre au fost tratati cu medicamentul Eculizumab sau placebo. La incheierea tratamentului, 72% din pacientii din primul grup au putut sa alerge, in timp ce doar 18% din al doilea grup au putut sa faca acest lucru.

Potrivit studiului publicat la 20 aprilie de revista medicala britanica "The Lancet Neurology", 70% din pacienti se puteau misca independent dupa sase luni de la inceperea tratamentului.

Cercetatorii mai spun ca este nevoie de mai multe studii suplimentare in viitor, realizate pe un numar mai mare de pacienti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro