Trasformarea unui avion rusesc abandonat pe marginea drumului intr-un restaurant extrem de cautat. Localul se gaseste in Timis

Trasformarea unui avion rusesc abandonat pe marginea drumului intr-un restaurant extrem de cautat. Localul se gaseste in Timis

Avionul din Buzias in perioada comunista, la scurt timp dupa ce a fost adus la Buzias Cu avionul pe sosea, remorcat de tractor Transportul avioanelor de la Timisoara la Buzias si Faget este o poveste in sine. Avionul - restaurant de la Buzias, in momentul de fata De altfel, "La aeroport" se si numeste restaurantul cu terasa amenajata la umbra avionului. Istoria trista a avionului de la Faget Avionul din Faget arata la fel ca acum 40 de ani Daca prezenta inedita a avionului din Buzias a fost exploatata la maximum, avionul identic de la Faget "moare" vazand cu ochii.

acum 104 luni (17 Aug 2015)

Prin Buzias si Faget nu poti trece fara sa observi cele doua avioane care au "aterizat" in curtea unei case din Faget si la marginea parcului din Buzias. Pana la un punct, cele doua aeronave, care au ajuns in Banat in urma cu 40 de ani au o istorie comuna. Una dinte ele spune ca avioanele au fost aduse in statiunea balneara Buzias si in Faget la ordinul unui general care avea cate o amanta in fiecare din cele doua orase, iar avioanele au fost un cadou pentru cele doua femei. Indiferent care dintre legende este adevarata, un lucru este cert: in 1978, cele doua avioane au fost casate si aduse la Timisoara, in zbor, in perfecta stare de functionare.

Avionul din Buzias in perioada comunista, la scurt timp dupa ce a fost adus la Buzias

Cu avionul pe sosea, remorcat de tractor

Transportul avioanelor de la Timisoara la Buzias si Faget este o poveste in sine. Legate de un tractor, de partea din spate, cu aripile desfacute si urcate pe o platforma transportata de un camion, avioanele au fost duse la destinatie. Nicolae Cerneantu, din Buzias, a participat la operatiune si isi aminteste in detaliu cum a fost mutat avionul de la Timisoara la Buzias. Ne-am dus pana la Albina si cand am ajuns la Cheveres nu intra pe drum din cauza balustrazilor de la pod. Oameni in toata firea, Nicolae Cerneantu si colegii lui erau fascinati de avion si tot drumul au stat in avion. Potrivit acestuia aripile avionului au fost demontate la Timisoara si montate la Buzias de o echipa de maistri militari. Ajuns la Buzias, avionul a fost parcat in parcul bailor, langa actuala sala de sport, unde a functionat ca si "Aviabar". In 1986, avionul a fost mutat langa Hotelul Silvana si ideea de bar-avion parea "ucisa".

Avionul din Buzias in urma cu 10 ani, cand a fost preluat de actualul proprietar

Mancare la umbra avionului

Dupa 1990, avionul de la Buzias a ajuns o ruina. Cu aeronav... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro