Traseul procurorului DNA care l-a zguduit pe Hrebenciuc in dosarul mafiei padurilor

Ea a mai adaugat ca numai anul trecut 1.000 de persoane au fost condamnate definitiv de catre instante in urma investigatiilor DNA si procurorii anticoruptie au instituit sechestre asupra unor bunuri in valoare de peste 350 de milioane de euro. VIDEO Socrul lui Ponta, finii lui Basescu, dar si Hrebenciuc, suspectati de coruptie intr-un dosar DNA privind retrocedarea a 90.000 de hectare Mai multe perchezitii au avut loc miercuri la sedii ale unor firme, dar si la institutii publice din 3 judete intr-un caz de coruptie privind retrocedarea a 90.000 de hectare de teren forestier.

acum 115 luni (20 Oct 2014)

Iulian Marius Nica si-a inceput activitatea de magistrat in anul 2008. A fost numit la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau pana in 2010, cand s-a transferat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sfantu Gheorghe. A stat aici doi ani, iar apoi, in anul 2012 a cerut transferul la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov. Cererea i-a fost aprobata mai ales ca Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov avea nevoie mare de personal. Aici un procuror are de solutionat 267 de sosare fata de 171 cat este media nationala.

"Daca avem in vedere un criteriu cantitativ, in acest an, la nivelul DNA sunt in investigare peste 4.500 de cazuri de coruptie la nivel inalt si mediu. Intr-o alta opinie, la fel de justificata, altii ar putea sustine ca de fapt a crescut eficienta institutiilor anticoruptie in a descoperi si investiga aceleasi infractiuni. Ea a mai adaugat ca numai anul trecut 1.000 de persoane au fost condamnate definitiv de catre instante in urma investigatiilor DNA si procurorii anticoruptie au instituit sechestre asupra unor bunuri in valoare de peste 350 de milioane de euro.

Iulian Marius Nica detine o locuinta de 48 de metri patrati in Buzau si are un autoturims Kia din 2011. Mai are conturi in banci de 59.765 de lei si 13.460 de euro. Din salariul pe care l-a avut la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov a castigat 60.000 de lei pe an, potrivit declaratiei de avere. Dosarul este unul cu greutate si un prejudiciu de 305 milioane de euro.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro