Traseul politic al pesedistului Cristian Rizea, zis "Ferrari", din fieful lui Bunea Stancu la fotoliul lui Vanghelie

Traseul politic al pesedistului Cristian Rizea, zis

Fostul sef de la Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor a intrat in politica prin intermediul fostului ministru al Muncii, Alexandru Athanasiu, potrivit unui material difuzat in 2012 de Realitatea TV. In 2011, deputatul a intrat in vizorul celor de la Agentia Nationala pentru Integritate, dupa ce ar fi omis sa declare peste 300 de mii de euro si ar fi facut tranzactii suspecte de peste 700 de mii de euro.

acum 71 luni (20 Mar 2015)

Fostul sef de la Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor a intrat in politica prin intermediul fostului ministru al Muncii, Alexandru Athanasiu, potrivit unui material difuzat in 2012 de Realitatea TV.

Daciana Sarbu, actuala sotie a lui Victor Ponta, implicata si ea in anii 2000 in organizatia de tineret a PSD declara, cu referire la Rizea: "din 2003 stiam de la organizatiile de tineret ca sunt probleme in derularea programului si gestionarea fondurilor, dar Rizea era finul lui Athanasiu si nu ma puteam intelege deloc cu ministrul".

Rizea se afla la al doilea mandat de deputat si intrarea in politica mare si-a facut-o prin intermediul lui Dan Sova, cu care era prieten.

De altfel, "Adevarul" a relatat, in 2011, un caz penal in care erau implicati Rizea, fratele acestuia si Dan Sova insusi. Potrivit declaratiilor lui Bogdan Rizea de la acea data, actualul sef al PSD Sector 5 ar fi cheltuit in total un milion de euro, bani din care si-a achizitionat un Ferrari si a mers in vacanta la Monte Carlo cu sotia sa, Josette (care si-a schimbat numele din Niculina).

Mai mult, fratele deputatului a sustinut ca 300.000 de euro ar fi fost contravaloarea unui palat de peste 460 de metri patrati, situat in centrul Capitalei, pe care Cristian Rizea i-a vandut-o lui Sova in numele fratelui. Circula cu masini scumpe, fapt care i-a atras porecla "Ferrari", poarta ceasuri de mii de euro, dar in declaratia de avere ceasurile si bijuteriile insumeaza "doar" 35.000 de euro.

In luna aprilie a anului trecut, jurnalistii "Kamikaze" au realizat o ancheta pe subiectul uneia dintre masinile lui Rizea care pretinde, in declaratia de avere, ca traieste doar din venitul de la Camera Deputatilor.

Concret, deputatul circula cu un Mercedes clasa S despre care ziaristii au descoperit ulterior ca se afla in proprietatea soferului sau care era si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro