Trasee turistice in Parang: privelistile magice ale muntilor inalti ai Hunedoarei, impodobiti cu lacuri glaciare

Trasee turistice in Parang: privelistile magice ale muntilor inalti ai Hunedoarei, impodobiti cu lacuri glaciare

Trasee turistice in Parang: traseu principal Cabana Obarsia Lotrului - Poiana Muierii - Petrila - Petrosani Traseul poate fi parcurs in circa sapte ore si este accesibil si pe timp de iarna. Trasee turistice Parang: traseu principal Cabana Parang - Varful Carja - Varfu Parangul Mare - Saua Piatra Taiata - Lacul Calcescu - Obarsia Lotrului Traseul, marcat cu banda rosie, incepe din fata cabanei Parang spre rasarit si poate fi parcurs in circa 12 ore.

acum 106 luni (8 Sep 2015)

Muntii Parang sunt cei mai mari ca suprafata dintre masivele muntoase ale tarii noastre si principala atractie turistica a amatorilor de excursii care ajung in Valea Jiului.

Muntii Parang sunt traversati de cea mai inalta sosea din Romania, Transalpina, care ajunge la altitudinea de peste 2.000 de metri. In masiv sunt un numar mare de lacuri glaciare, cele mai cunoscute fiind Mija, Calcescu, Rosiile si Iezerul Inghetat.

Pestera Muierilor, de pe valea Raului Galbena si Pestera Polovragi, de pe valea raului Oltet, completeaza numarul atractiilor turistice din zona, alaturi de statiunea Parang din vecinatatea municipiului Petrosani. Iata cele mai importante dintre ele: Trasee turistice in Parang: traseu principal Petrosani - Cabana Rusu - Cabana Parang

Traseul, marcat cu banda rosie, este accesibil si iarna si poate fi parcurs, pe una dintre variante, in circa trei ore. De la "Podul lui Rusu" se formeaza o scurtatura, marcata cu banda rosie, care urca direct la stana Rusu. Intinerariul incepe de la marginea Petrosaniului, din zona Institutului de Mine. In apropiere de cladirea institutului, in partea dreapta a soselei, pe o poteca turistii pot urca Dealul Mosie, traversand o padure, unde marcajele pot fi vazute pe copaci.

A treia varianta este traseul de doua ore care porneste de pe Strada Slatinioara. De la marginea catunelor momarlanilor, incepe un urcus pe dealul Slatinioara, iar poteca se intersecteaza la un moment dat cu traseul Dealului Mosie - Cabana Rusu. De la cabana Rusu spre cabana Parang este o poteca principala, marcata cu banda rosie, care poate fi strabatuta in circa o ora. Calatorii trec pe langa stanele Rusu aflate pe creasta si traverseaza apoi o padure de brazi. Trasee turistice in Parang: traseu principal Cabana Obarsia Lotrului - Poiana Muierii - Petrila - Petrosani

Traseul poate fi parcurs in circa sapte ore si este accesibil si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro