Tranzactie gigant. Rupert Murdoch vinde catre Disney mare parte din activele Fox

Tranzactie gigant. Rupert Murdoch vinde catre Disney mare parte din activele Fox

Sfarsitul unei ere pentru Murdoch Vanzarea marcheaza o diminuare pentru Murdoch, un australian de 86 de ani, care a transformat un singur ziar australian pe care l-a mostenit de la tatal sau la varsta de 21 de ani intr-unul dintre cele mai importante conglomerate de stiri globale si de filme din lume.

acum 29 luni (14 Dec 2017)

Tranzactia vine in contextul in care cea mai mare companie de divertisment din lume cauta sa-i combata pe rivalii digitali in continua crestere, Netflix Inc si Amazon, la un nivel chiar mai inalt.

In cadrul afacerii, Disney dobandeste active semnificative de la Fox, inclusiv studiourile care produc benzile desenate cu super-eroi Marvel si franciza "Avatar", precum si emisiuni TV precum "The Simpsons".

Actionarii Fox vor primi 0,2745 actiuni Disney pentru fiecare actiune detinuta si vor ajunge sa detina aproximativ un sfert de Disney.

Printr-o entitate separata, desprinsa de compania-mama, mogulul Rupert Murdoch va continua sa conduca Fox News Channel, reteaua sportiva FS1 si reteaua de difuzare Fox din Statele Unite ale Americii.

Disney va prelua, de asemenea, o datorie neta de 13,7 miliarde de dolari de la Fox. Acordul va oferi Disney economii de costuri de 2 miliarde de dolari si va incepe sa aduca venituri la doi ani de la preluarea completa.

Sfarsitul unei ere pentru Murdoch

Vanzarea marcheaza o diminuare pentru Murdoch, un australian de 86 de ani, care a transformat un singur ziar australian pe care l-a mostenit de la tatal sau la varsta de 21 de ani intr-unul dintre cele mai importante conglomerate de stiri globale si de filme din lume. Daca Disney ii ofera intr-adevar un loc de munca lui Murdoch, in varsta de 45 de ani, el ar putea sa-l inlocuiasca pe Iger, in varsta de 66 de ani.

"Acesta este sfarsitul unei ere pentru Murdoch, care dupa 30 de ani de expansiune agresiva a imperiilor sunt acum in retragere", a declarat Tom Watson, vicepresedinte al Partidului Laburist din Marea Britanie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro