Tranzactia inceputului de an in Sanatate. Cel mai mare spital privat din Vestul tarii a fost vandut

Tranzactia inceputului de an in Sanatate. Cel mai mare spital privat din Vestul tarii a fost vandut

Implicat in doua anchete penale, una pentru trafic de ovule si una pentru decontari fictive, Spitalul Athena din Timisoara, cel mai mare spital privat din Vestul tarii, inaugurat in 2010 in urma unei investitii de 12 milioane de euro, a intrat in 2014 in insolventa, iar ulterior in faliment.

acum 86 luni (19 Mar 2017)

Implicat in doua anchete penale, una pentru trafic de ovule si una pentru decontari fictive, Spitalul Athena din Timisoara, cel mai mare spital privat din Vestul tarii, inaugurat in 2010 in urma unei investitii de 12 milioane de euro, a intrat in 2014 in insolventa, iar ulterior in faliment. Ajuns in posesia Banc Post, spitalul a fost scos la vanzare si cumparat de patronul Constructim, Lucian Perescu. Dupa achizitia spitalului de catre Perescu, atat Primaria Timisoara, cat si Spitalul Judetean Timisoara s-au aratat interesate de achizitia spitalului pentru realizarea unei maternitati. E vorba de firma care detine in momentul de fata spitalul privat Premiere, cea mai renumita maternitate privata din Vestul tarii. Surse apropiate tranzactiei au declarat ca spitalul este functional, urmand ca cel tarziu la inceputul lunii mai, in functie de obtinerea avizelor, spitalul sa poata fi deschis.

Achizitia ii va permite Spitalului Premiere sa se extinda de la 22 de paturi si 950 mp, cat are in prezent, la peste 130 de paturi si 5.000 mp. Va fi un pol de atractie, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa mearga pacientii in Ungaria sau la AKH, la Viena.

Contactat de "Adevarul", primarul Timisoarei, Nicolae Robu a declarat ca primaria era interesata sa cumpere spitalul, dar discutiile nu au putut avansa pentru ca "domnul Perescu a spus la un moment dat ca are un angajament de onoare cu cineva". "El a spus ca nu are contract scris, dar are un angajament si ca daca aceia nu platesc pana la un anumit termen, spitalul devine din nou vandabil", a declarat primarul Nicolae Robu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro