Transportatorii explica din nou de ce alimenteaza din tarile vecine: in Ungaria, motorina este echivalentul a 4,35 lei/litru

Transportatorii explica din nou de ce alimenteaza din tarile vecine: in Ungaria, motorina este echivalentul a 4,35 lei/litru

Exemplul din Slovenia "Daca luam in calcul strict ce intra in contul unui transportator autohton care a alimentat in Slovenia, de exemplu (dupa ce plateste comisionul de recuperare si spezele de transfer), acesta ajunge sa recupereze cca.

acum 67 luni (24 Nov 2014)

Exemplul din Slovenia

"Daca luam in calcul strict ce intra in contul unui transportator autohton care a alimentat in Slovenia, de exemplu (dupa ce plateste comisionul de recuperare si spezele de transfer), acesta ajunge sa recupereze cca.

In consecinta, din Slovenia transportatorii Romani cumpara motorina fara TVA si cu cota-parte de acciza recuperata la un pret de 4,53 lei net/litru.

Exemplul din Ungaria

Potrivit FORT, In Ungaria pretul mediu de azi este de 1,33 euro/litru = 5,9 lei/litru. 5 eurocenti (daca scadem comisioanele de recuperare si spezele), TVA fiind de 27%.

"In tara vecina Ungaria, motorina se cumpara fara TVA si cu acciza returnata inclusiv pentru transportatorii Romani la valoarea de 4,35 lei/litru in timp ce in Romania un litru de motorina se cumpara in medie cu 5,9 lei, pretul fara TVA fiind de 4,76 lei/litru".

Soferii vor inapoi 12 eurocenti/litru

"Daca Guvernul ar recunoaste ca si-a dat si ar urca suma cotei-parti recuperabile la minimum 11-12 eurocenti/litru, concomitent cu eliminarea tuturor aberatiilor birocratice, ar exista premise reale ca sistemul sa fie viabil in Romania, agentii economici urmand sa-si alimenteze vehiculele acasa", arata operatorii de transport.

"Pentru ca birocratia sa nu mai blocheze sistemul de returnare in Romania este nevoie neaparat ca schema sa nu mai fie considerata ajutor de stat, iar verificarile sa se faca strict analizand incrucisat facturile de alimentari, transmise prin posta si la maxim 30 de zile din momentul solicitarii, adica ceea ce FORT a solicitat inca de la inceputul dezbaterilor pe acest subiect", se mai arata in comunicatul federatiei patronale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro