Transportatorii ameninta cu proteste spontane fata de scumpirea RCA, Guvernul mai are timp de gandire pana la 21 august

Transportatorii ameninta cu proteste spontane fata de scumpirea RCA, Guvernul mai are timp de gandire pana la 21 august

Unde ar trebui sa se opreasca tarifele RCA Patronatele din transporturile rutiere solicita blocarea tarifelor de prima RCA la urmatoarele valori maximale pe toata aceasta perioada, conforme cu datele cuprinse in raportul intocmit anul acesta pentru perioada 2013-2015 de catre compania de consultanta Milliman la cererea ASF: - 1.050 lei/an - turisme persoane juridice - 1.108 lei/an - autoutilitara pana la 3.500 kg - 1.633 lei/an - autoutilitara intre 3.500 kg si 7.500 kg - 3.610 lei/an - autoutilitara intre 7.500 kg si 16.000 kg - 4.907 lei/an - autoutilitare peste 16.000 kg - 2.129 lei/an - autobuze transport persoane.

acum 92 luni (3 Aug 2016)

Reprezentantii a cinci asociatii ale transportatorilor au discutat miercuri, la sediul Guvernului, despre situatia pietei RCA si au cerut din nou inghetarea preturilor. UNTRR: "Autoritatile spa nu fie surprinse"

"Daca vor exista proteste spontane, de la blocat de drumuri, frontiere sau la simplul mers cu 30 km/h de catre fiecare camion o ora pe zi, generand mari blocaje de trafic, autoritatile sa nu fie surprinse", se arata intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

In urma intalnirii, reprezentantii Guvernului au sustinut ca vor face o analiza a datelor furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si de Consiliul Concurentei.

Insa oficialii nu au putut preciza un termen exact cand aceasta analiza va fi finalizata si nici nu au putut spune care vor fi solutiile pe termen scurt pentru rezolvarea crizei de pe piata RCA si normalizarea tarifelor, potrivit comunicatului.

Astfel ca, dupa finalul discutiilor, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu, a declarat pentru News.ro ca reprezentantii Guvernului au cerut timp de gandire pana in data de 21 august.

Liderii soferilor au amenintat in mai multe randuri ca vor declansa un protest la nivel national, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule comerciale. Cei de la Guvern vor timp de gandire pana pe 21 august, cand probabil ne vor da un raspuns.

Asceste masuri pot fi adoptate prin hotarare de guvern pentru o perioada de sase luni, care poate fi prelungita succesiv pentru durate de cate cel mult trei luni. Unde ar trebui sa se opreasca tarifele RCA

Patronatele din transporturile rutiere solicita blocarea tarifelor de prima RCA la urmatoarele valori maximale pe toata aceasta perioada, conforme cu datele cuprinse in raportul intocmi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro