"Transparenta" si problemele Armatei Romane

> Sef al SMG, al Armatei Romane care inainte de a fi numit in acesta functie de mare responsabilitate militara, a trecut prin teatre de operatii fierbinti ca Balcani, Irak si Afganistan. Nu cred ca este nici un secret militar sau de alta natura daca seful Statului Major General sau alti responsabili din Armata Romana, MApN ar raspunde la cateva intrebari de interes general: - Care este starea actuala materiala, de inzestrare si de pregatire a Armatei Romane? Pe langa imaginea de fatada, este evident faptul ca Armata Romana se confrunta cu multe probleme si greutati de natura diversa, care ascunse sub pres, sub pretextul secretului militar sau pur si simplu trecute cu vederea de incompetenta si neprofesionalism ori de alti factori si mentalitati nocive, transmit o stare de incertitudine, nesiguranta si neincredere in randul populatiei care, altadata, acorda un grad crescut de credibilitate institutiei militare.

acum 95 luni (11 Jul 2015)

>

Sef al SMG, al Armatei Romane care inainte de a fi numit in acesta functie de mare responsabilitate militara, a trecut prin teatre de operatii fierbinti ca Balcani, Irak si Afganistan.

Solicitarea pentru interviu si intrebarile le-am trimis pe data de 12 februarie 2015, la Biroul de Presa al Ministerului Apararii Nationale, institutie care pare sa nu mai puna niciun pret pe transparenta, pe comunicarea lucrurilor si informatiilor de interes major pentru opinia publica din Romania. Dovada este faptul ca nici pana in ziua de azi, la aproape 5 luni de la trimiterea solicitarii si intrebarilor pentru interviu, n-a catadicsit sa ia in considerare necesitatea de a raspunde in interesul opiniei publice! La insistentele mele, ca jurnalist independent, in cele cinci luni n-am primit decat un raspuns de la acest birou de presa, cum ca seful SMG are o agenda foarte incarcata si ca solicitarea de interviu primeste atentia cuvenita. Cat de profesionisti sunt la ora actuala, angajatii Biroului de Presa daca nu se deranjeaza sa ia in considerare o solicitare venita din partea presei independente, in conditiile in care ingrijorarile populatiei, tensiunile din zona geostrategica a Romaniei, zvonistica, dezinformarea si manipularea se manifesta din plin pe teritoriul tarii noastre?

Oare romanii, contribuabilii, nu au dreptul sa stie despre amenintarile la adresa Romaniei, nu trebuie sa stie problemele si lipsurile cu care se confrunta Armata Romana, nu-i intereseaza starea de spirit a militarilor, n-au voie sa fie informati despre cum raspunde aceasta riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii nationale?

Armata Romana si starea ei de spirit si materiala nu este doar cea prezentata in imaginile filmate la diverse exercitii militare alaturi de parteneri din NATO. Armata Romana inseamna mult mai mult decat filmuletele si informatiile prezentate de MApN pe televizor si pe Facebook, iar opinia publica are dreptul sa stie tot adevarul nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro