Transgaz a devenit firma de partid. Nicoleta Nicolicea nu e singura sotie de parlamentar angajata la compania de stat

Transgaz a devenit firma de partid. Nicoleta Nicolicea nu e singura sotie de parlamentar angajata la compania de stat

Nicoleta Nicolicea va fi sefa peste Unitatea de Management care se ocupa de implementarea proiectului sectiunii romanesti a gazoductului Bulgaria - Romania - Ungaria - Austria (BRUA), care va interconecta retelele de gaze naturale din cele patru state, investitie estimata la 560 milioane euro, a dezvaluit Profit.ro. Potrivit declaratiei sale de avere depusa la numirea in functie, datata 14 februarie 2017, Nicoleta Nicolicea a lucrat si anul trecut la Transgaz, pe o functie neprecizata, in care a incasat venituri salariale anuale totale nete de 47.176 lei, in medie circa 3.900 lei pe luna, plus diurne de deplasare si tichete de masa in valoare de 9.215 lei.

acum 82 luni (30 Apr 2017)

Nicoleta Nicolicea va fi sefa peste Unitatea de Management care se ocupa de implementarea proiectului sectiunii romanesti a gazoductului Bulgaria - Romania - Ungaria - Austria (BRUA), care va interconecta retelele de gaze naturale din cele patru state, investitie estimata la 560 milioane euro, a dezvaluit Profit.ro.

Potrivit declaratiei sale de avere depusa la numirea in functie, datata 14 februarie 2017, Nicoleta Nicolicea a lucrat si anul trecut la Transgaz, pe o functie neprecizata, in care a incasat venituri salariale anuale totale nete de 47.176 lei, in medie circa 3.900 lei pe luna, plus diurne de deplasare si tichete de masa in valoare de 9.215 lei.

Aceste informatii nu corespund insa cu cele din ultima declaratie de avere a sotului Eugen Nicolicea, din 18 ianuarie 2017, unde se mentioneaza ca Nicoleta Nicolicea a incasat anul trecut in total 25.346 lei (circa 2.100 lei pe luna) din salariul de consilier la Guvern, plus drepturi de autor de 8.835 de lei ca ziarist. A trecut prin Consiliul de Administratie al TVR, pe la Posta Romana, iar in 2014 a fost numita consilier la Cancelaria premierului Victor Ponta, in timp ce sotul sau, Eugen Nicolicea, era ministru pentru relatia cu Parlamentul.

La inceputul lunii aprilie, Eugen Nicolicea a propus modificarea Codului Penal, astfel incat functionarii publici sa-si poata angaja rudele fara a mai fi acuzati de conflict de interese. Daca alegi o ruda geniala care a luat Premiul Nobel in dauna unui prostau care nu e ruda cu tine, evident ca nu e niciun conflict de interese", a explicat Eugen Nicolicea, unul dintre parlamentarii cu cele mai multe mandate.

Transgaz, firma de partid

In decembrie 2016, compania Transgaz a angajat-o si pe Ayen Gerea, sotia fostului ministru al Energiei in guvernul Ponta, Andrei Gerea, in prezent deputat ALDE. Potrivit declaratiei de avere a lui Andrei Gerea, publicata in noiembrie ca urmare a candidaturii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro