Transformarea strandurilor fabricilor socialiste. Locurile de distractie ale proletarilor, intre terase chic si balarii

Transformarea strandurilor fabricilor socialiste. Locurile de distractie ale proletarilor, intre terase chic si balarii

Reteta este cat se poate de simpla: un concept, o idee banala, un loc bun si muzica de calitate. Ideea era sa fie altceva fata de cluburile de fite din oras, un loc unde sa se simta bine si cei cu pantaloni scurti si tenisi. Acesta aduce un aer proaspat, locul fiind impanzit de tot felul de elemente de decor, amenajile sunt chic.

acum 75 luni (10 May 2016)

Daca pe vremuri timisorenii se relaxau in bazinele fostelor baze de agrement ale intreprinderilor, acum vechile stranduri si-au gasit o alta utilitate pentru petrecerea timpului liber. Vorbim de cazurile fericite. Cele care nu si-au gasit un nou stapan, care sa investeasca in ele, care sa le transforme si sa le dea o noua utilitate, sunt in paragina, napadite de balarii si rugina. Se puteau racori in bazin, la o halba, la un fotbal, la popice sau un ping-pong. Se intra doar pe baza de legitimatie.

Primul strand de pe bulevardul Parvan este baza "Electrica". De anul trecut nu s-a mai pus apa in bazin. Mai mult, terenurile de tenis au fost vandute, iar in loc se va construi o terasa de vara.

Este considerat unul dintre cele mai faine locuri de "loisir" din Timisoara. Cel putin asa reiese din comentariile tinerilor de pe Facebook. Reteta este cat se poate de simpla: un concept, o idee banala, un loc bun si muzica de calitate.

Ideea era sa fie altceva fata de cluburile de fite din oras, un loc unde sa se simta bine si cei cu pantaloni scurti si tenisi. Asa cum ii spune si numele, La Capite, gradina de vara este presarate cu baloti de paie, numai bune pentru tolaneala. Teii, platanii si stejarii confera umbra necesara unei zile insorite de vara. Atmosfera de old school o da si meniul din care nu liseste painea cu untura, boia si ceapa.

Acesta aduce un aer proaspat, locul fiind impanzit de tot felul de elemente de decor, amenajile sunt chic. Are o terasa mare cu bar si restaurant, iar in week-end un loc perfect pentru concerte si partyuri.

Urmeaza fost strand "Electrometal", candva un loc destul de exclusivist.

Mai jos este fostul strand CFR ("Taifar-ul, cum este cunoscut de nostalgici). La inceputul anilor 2000 a fost un loc unde se mai tineau concerte. De ani buni arata abandonat, existand un litigiu intre un cetatean arab, primarie si CFR.

Peste podul de la Maria, vine fosta baza ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro