Transalpina, imagini de senzatie filmate cu o drona. "Drumul Regelui", printre principalele atractii turistice din tara

Transalpina, imagini de senzatie filmate cu o drona.

Calea de acces de peste munti catre Ardeal a fost construita in timpul romanilor, avand o importanta strategica, si a fost modernizata partial in perioada interbelica, de catre regele Carol al II-lea, de unde vine si denumirea de "Drumul Regelui".

acum 91 luni (30 Aug 2015)

Filmuletul realizat cu imaginile surprinse de la inaltime a fost realizat de catre Razvan Baciu si au fost prezentate pe site-ul acestuia razvanbb.ro. "Drumul Regelui" strabate trei judete "Drumul Regelui", sau Transalpina, serpuieste pe crestele Parangului, de la Novaci (Gorj) pana la Sebes (Alba), dezvaluind o priveliste de vis. Transalpina strabate judetele Alba, Gorj si Valcea pe o distanta de 148 de kilometri, iar in punctul cel mai inalt, in Pasul Urdele, soseaua atinge cota de 2.145 de metri, depasind cu peste 100 de metri Transfagarasanul. Calea de acces de peste munti catre Ardeal a fost construita in timpul romanilor, avand o importanta strategica, si a fost modernizata partial in perioada interbelica, de catre regele Carol al II-lea, de unde vine si denumirea de "Drumul Regelui".

Constructia drumului a inceput in anul 1934 Mii de masini strabat Transalpina in fiecare weekend de vara. Peisajele sunt ametitoare, dar si periculoase, pentru ca lucrarile nu au fost finalizate si nu exista parapeti de protectie. "Drumul Regelui" a devenit acum foarte cautat de turisti, pentru ca este cel mai inalt din tara si ofera peisaje senzationale. Inainte de a fi amenajat nu era decat o poteca folosita pentru deplasarea produselor cu ajutorul cailor sau al magarilor. Regele Carol al II-a a venit de la Sarmizegetusa pe aceasta cale, traversand muntii, si a propus amenajarea unui drum adevarat, pentru a crea astfel o legatura intre Ardeal si Oltenia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro