Trandavia omoara meseria. De ce muncesc romanii mult si produc putin

Trandavia omoara meseria. De ce muncesc romanii mult si produc putin

Chiar exista studii care arata ca productivitatea in domenii precum serviciile este direct afectata de astfel de reguli rigide si ca angajatii nu ar trebui limitati de ele, ci lasati sa munceasca oricand vor si pentru cat este nevoie ca sa ajunga in timp util la rezultatul dorit. Psiholog: Este o lipsa de motivatie, si de responsabilitate Insa romanii au o deprindere pe care mai multi specialisti au semnalat-o, de a trage de timp si a lasa pe maine ce se poate face azi.

acum 67 luni (18 Jun 2015)

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Ipsos Mori pentru Microsoft care arata ca aproximativ 15% din romani lucreaza 51 de ore pe saptamana sau mai mult, procent aproape dublu fata de media europeana de 9%. In acelasi timp, datele Eurostat arata ca rata productivitatii in Romania era de 5,6 euro/ora, adica de sase ori sub media europeana si de aproape 12 ori mai mica decat rata productivitatii in Norvegia (59 euro/ora). Mai mult, studiul arata ca angajatorii romani nu prea creeaza conditii pentru a creste rata productivitatii si ca doar maximum 10% din angajatii romani utilizeaza un smartphone oferit de angajator, aceasta fiind rata cea mai scazuta din Europa, dupa Ucraina.

" 38% din angajati vin cu laptopurile de acasa, in timp de 30% vin chiar cu desktopurile personale si utilizeaza telefoanele personale. De asemenea, Romania este tara europeana cu cel mai mare numar de angajati nevoiti sa fie prezenti la birou, 81% fata de Norvegia - 51%", mai spun realizatorii studiului. De asemenea, la cifrele acestea contribuie si ponderea populatiei rurale", a comentat datele Eurostat sociologul Marian Preda, prodecan al Facultatii de Sociologie a Universitatii din Bucuresti. In ceea ce priveste munca de la birou, Preda spune ca sunt meserii care nu necesita prezenta obligatorie de cate 8 ore pe zi la birou. Chiar exista studii care arata ca productivitatea in domenii precum serviciile este direct afectata de astfel de reguli rigide si ca angajatii nu ar trebui limitati de ele, ci lasati sa munceasca oricand vor si pentru cat este nevoie ca sa ajunga in timp util la rezultatul dorit. Insa, este mai important in ceea ce priveste productivitatea ca angajatul sa-si indeplineasca task-urile, nu cat sta la munca si de unde lucreaza", este de parere Preda.

Psiholog: Este o lipsa de motivatie, si de responsabilitate

Insa romanii au o deprindere pe care mai multi specialisti au semnalat-o, de a trage de timp si a lasa pe maine ce se poate fac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro