Tramvaiul groazei: cum iti distruge RATB-ul viata

Tramvaiul groazei: cum iti distruge RATB-ul viata

Controlorul nu te poate lua pe sus, nu te poate baga la puscarie, nu te poate obliga sa faci nimic din ce nu vrei sa faci, poate eventual sa te roage sa te dai jos din tramvai si, daca nu vrei sa platesti amenda, poate sa cheme politia. CITITI SI: "Sieranevada": mortul suntem noi Jurnal de TIFF: oameni, nu caini Jurnal de TIFF: Un travestit salveaza lumea Jurnal de TIFF: Spectatorul si violul Jurnal de TIFF: Viseaza si tu norii

acum 62 luni (10 Jun 2016)

Asa ca m-am urcat in tramvaiul 36, aceasta voma a mijloacelor de transport in comun (nu cred ca se supara nimeni ca spun asta, pentru ca asta este, acest fapt pur si simplu nu poate fi combatut, tramvaiul ala chiar e o voma).

De cand m-am urcat in tramvai, in inghesuiala, am simtit o putoare mult mai puternica decat in alte zile, semn ca oamenii nostri se antreneaza temeinic pentru EURO, fiecare la el in garsoniera, si de asemenea semn ca toti calatorii locuiesc in zonele unde s-a luat apa calda.

Trecand peste lucrurile banale, care se tot repeta (mizerie pe fiecare centimetru patrat, un jeg imposibil de sters, aspect de grota, caldura, o sticla sparta de bere si niste flegme intinse pe sub scaune), la un moment dat au aparut si controlorii.

Deci a venit controlul si a surprins o tanara pasagera care tocmai atunci trimitea un sms pentru a obtine un cod de calatorie (pe scurt, daca nu ai abonament, in Bucuresti poti sa dai un sms la un numar, la urcarea in tramvai, si vei primi un cod care iti va servi drept bilet). O discutie intre controlor si fata, discutie inceputa de la moralitatea de a trimite sms-ul tocmai cand vezi controlul, s-a transformat intr-un adevarat scandal. Si nu pentru ca tanara ar fi fost artagoasa (ba chiar vorbea cu "dumneavoastra"), ci pentru ca domnul controlor de tip malac a inceput sa se rasteasca, sa o faca in toate felurile ("nesimtita", "blonda" - doar doua exemple). Tu, domnule controlor, nu esti pus acolo sa strangi pe cineva de gat, ci sa controlezi un bilet. Pentru ca, sa nu uitam, controlorul nu e politist, nu e soldat, nu e jandarm si nu e nici Sfantu Gheorghe, tati, ci, repet, controlorul este doar un om care te intreaba daca ai sau nu bilet. Controlorul nu te poate lua pe sus, nu te poate baga la puscarie, nu te poate obliga sa faci nimic din ce nu vrei sa faci, poate eventual sa te roage sa te dai jos din tramvai si, daca nu vrei sa platesti amenda, poate sa cheme politia. Racnetele lui i-au exas... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro