Traian Ungureanu: Romania nu e in UE, e stat membru PSDRomania - stat membru PSD

Traian Ungureanu: Romania nu e in UE, e stat membru PSDRomania - stat membru PSD

Un public urias, foarte aproape de cifra de 30 de persoane, fara a pune la socoteala usierii si echipa de sonorizare, s-a imbulzit sa prinda ceva din faimoasa capacitate de argumentatie a PSD. Rezulta de aici ca majoritatea PSD-ALDE poate trece prin Parlament orice, de la ora de primavara, la kilogramul de 500 de grame, si democratia romana va fi, inca o data, admirabil pusa la treaba. Strigata de linga fratii de alianta de la PSD, aceasta cugetare spune ca lupul nu e altceva decit o ovina medaliata la K2 si instalata sef de stina. Pe de aceeasi parte, lipsa desavirsita de credinta in ceva mai mic decit marea cu sarea si mai mare decit firul de nisip de pe plaja din fata vilei explica simulacrul oficial. Dorinta de bogatie, spaima de saracie, dorinta de istetime si spaima de anonimat au rapit orice sansa de coexistenta decenta.

acum 40 luni (12 Feb 2018)

>

Parlamentarii si comisarii europeni au asteptat cu laptopul in poala. Toti, gata sa capteze ceva din izvorul de stiinta si constiinta pe care reputata euro-jucatoare il revarsa la cea mai firava atingere cu problemele dreptului si politicii.

Asa cum si-a obisnuit si adversarii si aliatii, Liviu Dragnea i-a logodit, dintr-o miscare, pe Machiavelli si Sun Tzu: nu arunci in lupta ce ai mai bun, pentru ca risti o victorie fara glorie!

Strategia marelui lider a pornit cu o desfasurare de atuuri care a descumpanit Europa. Oare n-a vorbit el pe sleau de influenta europeana care orneaza degetul mic al Vioricai Dancila? Omul care "cunoaste lucrurile la Bruxelles, oficialii de acolo, procedurile, ne va ajuta pe toti, inclusiv pe Presedintele Iohannis"? Abia dupa aceasta demonstratie de forta a venit mutarea care a trimis in sah elitele Europei, ferindu-le, totusi, de masacru. Pe buna dreptate: nu folosesti artileria grea pentru a curata masa de firimituri.

In locul ei, din dorinta de a proteja mintile neincapatoare ale parlamentarilor si comisarilor europeni, Dragnea a trimis o capacitate mai mica, desi nu de ignorat: a venit Tudorel! Chiar fara sa fie invitat si fara drept de interventie, Ministrul roman al Justitiei a impresionat. Prin urmare, echipa lui Dragnea a strapuns de doua ori: Tudose dinauntru, Viorica din afara.

Cel mai patrunzator argument folosit de euro-alesii PSD a fost natura democratica a deciziilor. Toate hotiile si magariile denuntate de Comisia Europeana au fost trecute prin Parlamentul Romaniei si prin urmare exprima vointa suverana a romanilor. Un public urias, foarte aproape de cifra de 30 de persoane, fara a pune la socoteala usierii si echipa de sonorizare, s-a imbulzit sa prinda ceva din faimoasa capacitate de argumentatie a PSD.

Cel mai patrunzator argument folosit de euro-alesii PSD a fost natura democratica a deciziilor. Toate hotiile si magariile denuntate de Comisia Europeana a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro