Traian Ungureanu: PSD trebuie desfiintat

Traian Ungureanu: PSD trebuie desfiintat

PSD, alte partide si administratii, functionari si deconcentrati, au furat, fura si vor fura pentru ca nu cunosc o alta relatie de productie si ascensiune sociala. La fel de util ar fi ca administratorii locali ai justitiei si statului de drept sa nu se mai inhaiteze prin camere antifonate, in prag de alegeri, cu cei pe care ii condamna mai tirziu. Cea mai soioasa si harnica munca de defaimare a Romaniei e rodul spectacolelor sustinute de Corul Reunit al Armatei de Eliberat, Gratiat si Scutit de pe linga conducerea PSD, cu sediul in Kiseleff si creierul la Dragnea. Un partid impins la decizii radicale de un lider in carantina poate fi o miscare de gherila de tip columbian, dar nu o organizatie frecventabila si rationala.

acum 41 luni (1 May 2017)

Dat fiind ca Romania a ratat toate revolutiile economice si politice pe care le aniverseaza cu fast, PSD e o prezenta veche. La noi, in absenta unei burghezii biruitoare si dogmatic pozitive, legea a fost mereu slaba si partinitoare. De aici, ridicolul aplicat si ineptia politica a tripletei Dragnea, Nicolicea, Nicolae.

Presati de o traditie penala care le sta de veghe in gene, liderii de moment ai celei mai zvelte vocatii penale a tarii au ratat, din pura pripeala, startul. Dupa caderea Ordonantei, PSD si navigatorii aliati au plasat in Parlament o bomba cu fragmentatie: zeci de amendamente au patruns in corpul de lege, desenind cu linie intrerupta, conturul fostei Ordonante 13. Cu alte cuvinte, Dragnea si ai lui au trecut de la haiducie la birocratie. Metoda a fost folosita peste tot, in cele mai scabroase scopuri, si a reusit, tocmai pentru ca oboseste publicul, adoarme observatorii si lasa o duhoare ce poate fi usor confundata cu mirosul legalitatii.

PSD a trecut la hipnoza scriptica, dovedind ca poate fi, cind nu se mai poate altfel, un bun partid euro-birocratic, adica un aparat de comasat hirtii si rastalmacit legea prin prevederi legale. E tehnica prin care o birocratie poate bate si amuti bunul simt, publicul si legea, la pachet.

Grupul condus de Dragnea a urmat regula care spune ca faptasul se intoarce la locul crimei si a combinat-o cu observatia dupa care traznetul nu loveste de doua ori in acelasi loc. Daca Ordonanta 13 scutea de puscarie un grup select, reusita noii abordari se va solda cu o aliniere care se cheama criminalizare de sistem. Varianta noua e un soft care face bancile sa transfere aceiasi saci de bani, in zi de lucru si cu deplina respectare a regulamentului. Se poate si asta, dar numai dupa ce PSD va adauga inca 5 sau 10 procente la scorul de la ultimele alegeri. Se poate si asta, dar numai dupa ce inca 5 sau 10 procente de onor alegatori civici vor sta acasa, in ziua votului. Se poate si asta, dar numai ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro