Traian Ungureanu: "Panama e inca o criza din care pazitorii democratiei nu invata nimic. Sau retin sa faca din fisc o putere nucleara"

Traian Ungureanu:

Seriozitatea administratiilor de stat e demult compromisa, iar platitorul de dari s-a fript de atitea ori cu iaurt dietetic, incit a invatat sa se plimbe la mare distanta de furnale. Oricum, nu e clar de cine s-ar fi ascuns Putin: de temutul fisc sau de si mai temutul stat de drept rus? Jaful de stat rusesc sau african e logic, natural si cum nu se poate mai bucuros de medicamentul prescris de la Washington sau Bruxelles. Un gind lucios si negru ca un sarpe in frac incolaceste tot mai multe minti: lumea e condusa de elite cirdase care fac si desfac bani si razboaie, guverne si alegeri.

acum 80 luni (11 Apr 2016)

>

E stiut ca singura realitate certa in afara mortii si a ploii englezesti e fiscul. De aici, lectia care spune ca banii din impozite se transforma lesne in proiecte stupide si voturi de turma. Seriozitatea administratiilor de stat e demult compromisa, iar platitorul de dari s-a fript de atitea ori cu iaurt dietetic, incit a invatat sa se plimbe la mare distanta de furnale. Banii trimisi, de acolo, in Panama. Cu exceptia discutabila a echipajelor uitate in submarine, toata lumea a observat ca palatele si doamnele de pe Coasta de Azur sint ale rusilor. Ca piata imobiliara londoneza e reglata in cash de rusi. Si ca ziaristi de casa ai presei democratice estice vin la serviciu in BMW. Banii murdari paveaza lumea din clipa in care s-a pus problema cailor de evacuare din Gradina Raiului. Umbla vorba in Dosarul Panama ca oameni de incredere au pus 2 miliarde in pusculita lui Vladimir Putin. Oricum, nu e clar de cine s-ar fi ascuns Putin: de temutul fisc sau de si mai temutul stat de drept rus?

Pentru Romania si fratii nostri de lant bulgari, dupa Panama exista o singura intrebare: domnule gardian, cind te fac un MCV? Daca nu vrem sa ne adincim in farsa, MCV trebuie trimis acasa, in alfabet, unde poate astepta pensia de mare invalid de razboi stupid. E exact ce nu inteleg atitia politicieni si directori de etica occidentala. Jaful de stat rusesc sau african e logic, natural si cum nu se poate mai bucuros de medicamentul prescris de la Washington sau Bruxelles. De zeci de ani, medicii occidentali prescriu justitie, piata, transparenta si nu uita sa trimita asistenta finaciara. Nimeni nu are decenta sa observe ca orinduirea ramine aceeasi si ca, de pilda, statul rus sau gabonez e totuna cu trupa care il conduce.

Teoria luminata care crede ca poate exporta justitie pleaca de la ideea ca norodul e un aliat insetat de dreptate. Iar majoritatea sociala romaneasca poarta din gura in gura, din taxi in taxi si din terasa in terasa o zicere simpla: s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro