Traian Ungureanu, despre criza imigrantilor: "Doamna Merkel a batut cu incredere la poarta iadului. Si poarta s-a deschis"

Traian Ungureanu, despre criza imigrantilor:

Noutatea trece neobservata pentru ca e mascata de un potop de pseudodecizii care mor imediat dupa publicare, summituri autoomagiale, recorduri de bunavointa stupida si cugetari bezmetice. Un singur lucru si o singura incrodare ar fi de ajuns si ar pune bazele inceputului: adevarul rostit oficial si in gura mare. Da, e vorba de Franta, sora noastra mai mare si mai stricata care ne cearta prin MCV-uri pentru coruptie si nelegiuri in timp ce se tine de mina cu prieteni care spinzura disidenti de macarale la Teheran. Deocamdata stam asa, mut si prosteste, intr-o sceneta de grup in care vestul a pus caruta inaintea boilor dupa care s-a apucat sa le tina cursuri de etica si mecanica.

acum 52 luni (8 Feb 2016)

>

Primul val de populatii islamice a patruns pina in inima Germaniei, se pregateste sa forteze Canalul Minecii si a urcat in Scandinavia, pina in preajma cercului polar. In replica, liderii apuseni au dat buzna la recitat versul rasaritean dupa care "ce e val ca valul trece". Ipoteza a cazut repede si din ea au aparut doua noutati de cosmar. Aproape o suta de mii de migranti au patruns in Europa in ianuarie. Un transfer de populatie colosal care va schimba fata si viata Europei. Curind, poate in urmatoarele citeva saptamini, masele pornite din Orient vor matura din cale Iordania si Libanul spre a se revarsa in Europa. Acolo vor gasi o clasa politica inepta cind nu e timorata de superstitii pioase.

In ansamblu, tara cu tara si guvern cu guvern, e prea tirziu. Pentru a continua baia de poezie funebra, sa-i facem loc marelui Yeats, cu versul care a congelat in cuvinte putine drama politica si morala a modernitatii apusene: "Centrul nu mai tine". Prabusirea structurilor europene datoare sa puna la punct un raspuns activ e cea mai importanta stire a vremurilor pe care ne pregatim sa le incheiem. Noutatea trece neobservata pentru ca e mascata de un potop de pseudodecizii care mor imediat dupa publicare, summituri autoomagiale, recorduri de bunavointa stupida si cugetari bezmetice.

Un singur lucru si o singura incrodare ar fi de ajuns si ar pune bazele inceputului: adevarul rostit oficial si in gura mare. Caci raul nu poate fi batut decit de cei ce-l inteleg si respecta. Trebuie imediat precizat ca raul e singurul lucru din lume care poate fi respectat numai prin denunt.

Ce nadejde sa tragem cind ii vedem pe italieni facindu-se pres persan si acoperind cu placaj statui romane din muzeul onorat de vizita marelui lider iranian? Pretul: 20 de miliarde in contracte imediate de investitii.

Nemaivorbind de Franta, pentru care pretul convenit e 118 bucati Airbus. Si Franta e in mina: abia a plecat ayatolahul si, la Elysee, s-... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro