Traian Ungureanu: Ar fi bine sa ne intrebam: cine sintem? In Europa si in propria tara
De o parte si de alta a Atlanticului, politicieni, imperii media si educatori universitari au coagulat si au creat o lume de uz intern. Stimulati si sfirtecati de bombe, AKM-uri si topoare, oamenii de rind au cutezat sa faca legatura intre migratie si terorism, desi recomandarea de sus le cerea sa se recunoasca rasisti. Planificatorii au ajuns la concluzia semeata dupa care ce se poate in Liga Campionilor si in circuitul corporatist se poate si la nivel de masa: azi la Torino, miine la Manila, niciodata la Braila! Daca era altfel, n-am fi, acum, in situatia de a constata ca suma relatiilor reciproce e precara: fonduri europene contra forta de munca si piata de desfacere. Reteta de redresare ne scapa pentru ca e bilbiita de oameni care nu pricep o iota de istorie.
Ei bine, necazul e ca o multime neatenta la moda continua sa inteleaga definitia libertatii in termenii care i-au dat numele. Asta inseamna dreptul de a decide cum iti curge viata, fara indicatii de la guvern. Inseamna sa nu accepti sa ti se spuna cu cine trebuie sa te invecinezi in tara si in cartier. Sa crezi ca legea e nu numai oarba, dar are si o boala de piele care respinge culoarea. Si inca atitea alte detalii nesuferite, fara de care viata e arta de a te conforma in fiecare dimineata.
Revolta a tisnit cu cea mai mare putere in Marea Britanie si in Statele Unite. Revolta a izbucnit exact acolo unde exercitiul libertatii e vechi si amintirea lui nu s-a stins. Elitele care se pling, azi, de fum s-au transformat, cu timpul, intr-o casta autosuficienta care a ajuns sa creada ca natiunile pot fi expropriate politic, iar libertatea poate fi rechizitionata. si s-a dispensat de clasele de jos, in numele competitiei libere si al diversitatii inflorate.
De o parte si de alta a Atlanticului, politicieni, imperii media si educatori universitari au coagulat si au creat o lume de uz intern. Pe votul noului proletariat recoltat din minoritati de tot felul, plus generatiile trecute prin aparatul universitar de polizat creiere. si s-a dispensat de clasele de jos, in numele competitiei libere si al diversitatii inflorate. Asa s-a nimerit: copiii la scoli scumpe si ferite, casele in cartiere inaccesibile si dineurile fara bombe sub masa. Lumea de circuit global a elitelor s-a trezit suficienta. L-ati auzit pe John Kerry, Secretarul de Stat american? Numai daca te uiti pe linga camionul de la Nisa, ca sa vezi mai bine Olimpiada de la Rio. Mai intii, dezastrul politicii de migratie. Zeci de ani de migratie fara filtru au culminat cu o avalansa care a maturat echilibrul vietii in fiecare mare oras si pe fiecare strada laturalnica. Stimulati si sfirtecati de bombe, AKM-uri si topoare, oamenii de rind au cutezat sa faca legatura intre migratie si terorism, desi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro