Traian Berbeceanu s-a retras din Politie dupa 25 de ani. Ce urmeaza pentru fostul sef al BCCO

Traian Berbeceanu s-a retras din Politie dupa 25 de ani. Ce urmeaza pentru fostul sef al BCCO

"Sfarsitul nu-i aici", sustine politistul Traian Berbeceanu, care a anuntat de la 1 aprilie s-a retras din Politie, dupa 25 de ani de activitate. Patru ani si jumatate de la inlaturarea sa Ultimii ani de cariera ai comisarului sef care a condus Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba au fost presarati de momente dramatice.

acum 71 luni (1 Apr 2018)

"Sfarsitul nu-i aici", sustine politistul Traian Berbeceanu, care a anuntat de la 1 aprilie s-a retras din Politie, dupa 25 de ani de activitate. Fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba s-a pensionat dupa 25 de ani de activitate in Politie. Sunt intr-o perioada de evaluare atenta a ceea ce se intampla pe scena politica si chiar daca, la un moment dat, voi lua o decizie in aceasta directie, in mod categoric nu ma voi alatura marilor ai momentului, formatiunilor care deja sunt complet compromise, cel putin in opinia mea", a declarat Traian Berbeceanu, citat de glasul-hd.ro.

Patru ani si jumatate de la inlaturarea sa

Ultimii ani de cariera ai comisarului sef care a condus Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba au fost presarati de momente dramatice. In 23 octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost retinut de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, si apoi arestat preventiv, pentru o luna, intr-un dosar in care a fost acuzat de favorizarea ilegala a unor grupari infractionale. Politistul din Deva a fost inlaturat de la conducerea BCCO Alba, insa ulterior si anchetatorii sai au fost pusi sub invinuire de Directia Nationala Anticoruptie, sub acuzatia ca au fabricat probe false pentru a-l incrimina pe Berbeceanu. Potrivit DNA, fostul procuror sef al DIICOT Alba Ioan Muresan si cei doi complici ai sai, fostul procuror Nicolaie Cean si politistul Alin Muntean, au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu, incercand sa il reduca la tacere si sa obtina de la acesta materiale despre care credeau ca i-ar fi putut incrimina.

In 30 iunie 2016, la doi ani de la inceperea procesului, Traian Berbeceanu a fost achitat in dosarul penal iar procurorii acuzati ca au fabricat probele care au dus la incriminarea si inlaturarea sa au fost condamnati la inchisoare. In schimb, Ioan Muresan a primit sapte ani de inchisoare, Nicolai... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro