Traian Berbeceanu, despre ordonanta de modificare a Codului Penal: "Romania a ajuns pe fundul prapastiei. Este o ticalosie!"

Traian Berbeceanu, despre ordonanta de modificare a Codului Penal:

Gasit nevinovat, dupa trei ani In iunie 2016, fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba a fost achitat de Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, in prima instanta, in dosarul in care a fost acuzat de favorizarea unor grupari infractionale. Potrivit rechizitoriului, acestui dosar, circa 40 de hunedoreni, bande de hoti de fier vechi, patroni ai unor centre de colectare si angajatii lor au produs prejudicii de peste 12,5 milioane de lei, prin delapidare, spalare de bani si evaziune fiscala si pagube de alte cateva milioane de lei prin furturi de pe platforma siderurgica a Hunedoarei.

acum 70 luni (1 Feb 2017)

Guvernul Romaniei a comis o ticalosie, sustine Traian Berbeceanu, intr-un mesaj de revolta fata adoptarea ordonantei privind modificarea Codului Penal. O infractiune ticaloasa, perfida, care de cele mai multe ori, genereaza infractiuni chiar mai grave. in serviciu, in timp ce gratierea persoanelor care au comis acest gen de fapte, este mai mult decat atat!

Scrisoarea deschisa a politistului

A fost al doilea mesaj al fostului sef al BCCO Alba fata de masurile propuse de Guvern, privind gratierea si amnistia.

In 19 ianuarie, Traian Berbeceanu lua atitudine, printr-o scrisoare publicata pe Facebook, adresata ministrului Justitiei, Sorin Iordache:

"Stimate domnule Ministru al Justitiei, As vrea sa ajung ziua cand, in dosarul in care am fost inculpat nevinovat, un complet de judecatori ai Inaltei Curti vor pronunta o hotarare definitiva! Mi-as dori ca cei care mi-au distrus viata si cariera sa fie la randul lor judecati pana la capat! Mi-as dori domnule ministru, ca cei care mi-au haituit familia, mi-au chinuit sotia si copilul, mi-au umilit parintii, sa plateasca!

Ar fi normal, domnule ministru, ca cei care prin sfidarea legii i-au sprijinit pe ticalosii care m-au executat si linsat public, aceia care au sustinut abuzul in serviciu al acestora savarsind alte abuzuri in serviciu, sa ajunga sa dea socoteala pentru faptele lor, chiar daca prin acestea nu au creat un prejudiciu patrimonial!... Nu "banii" conteaza la acest gen de fapte, domnule ministru!

Am asteptat si am sperat trei ani si jumatate sa se faca dreptate! Am fost tinut departe de locul meu de munca, de echipa mea, trei ani si jumatate! Am facut "naveta" sute de mii de kilometri intre Instante si Parchete, am cheltuit, timp de trei ani si jumatate, ultimul banut al familiei, pentru a putea sa sustin prezenta mea in proces! A trebuit sa o execut "zi la zi", domnule Minist... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro