Traian Basescu, un nou dosar. Magistratii confirma redeschiderea anchetei in dosarul "Imi dau demisia in 5 minute"

Traian Basescu, un nou dosar. Magistratii confirma redeschiderea anchetei in dosarul

Traian Basescu spunea ca se asteapta ca pe numele sau sa fie deschise 60-80 de dosare penale, sustinand ca, atunci cand si-a terminat mandatul de primar, impotriva sa erau depuse 700 de plangeri de catre chiriasi ai unor imobile nationalizate si de catre "mici afaceristi" carora Primaria Capitalei, pe care a condus-o in perioada 2000-2004, le-a demolat chioscurile.

acum 79 luni (4 Dec 2015)

Instanta a constatat ca este legala si temeinica ordonanta procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a confirmat redeschiderea urmaririi penale in cazul fostului presedinte Traian Basescu.

Dosarul a ajuns la Judecatoria Sectorului 5 dupa ce, in 9 octombrie, Inalta Curte de Casatie si Justitie, a stabilit ca aceasta instanta este competenta sa analizeze si sa dea o solutie cererii Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in dosarul in care un barbat din Craiova l-a reclamat pe Traian Basescu ca nu si-a tinut promisiunea de a demisiona, asa cum afirmase.

"Rapirea din Irak"

Tot Judecatoria Sectorului 5 a confirmat, la sfarsitul lunii octombrie, redeschiderea, de catre PICCJ, a urmaririi penale in cazul lui Traian Basescu, in dosarul in care Corneliu Vadim Tudor a depus pe numele fostului presedinte, in 25 noiembrie 2009, o plangere privind jurnalistii rapiti in Irak.

Instanta a mai constatat atunci ca a ramas fara obiect cererea de redeschidere a urmaririi penale pentru Vasile Blaga, in urma denuntului formulat de Corneliu Vadim Tudor in 25 noiembrie 2009. Acesta sustinea ca fostul presedinte Traian Basescu si copresedintele PNL Vasile Blaga se fac vinovati de disparitia a patru milioane de dolari din rascumpararea platita de statul roman pentru eliberarea celor trei jurnalisti romani. Fata de Traian Basescu, insa, nu s-a putut lua atunci o decizie deoarece acesta se bucura de imunitatea functiei de presedinte al Romaniei.

Traian Basescu spunea ca se asteapta ca pe numele sau sa fie deschise 60-80 de dosare penale, sustinand ca, atunci cand si-a terminat mandatul de primar, impotriva sa erau depuse 700 de plangeri de catre chiriasi ai unor imobile nationalizate si de catre "mici afaceristi" carora Primaria Capitalei, pe care a condus-o in perioada 2000-2004, le-a demolat chioscurile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro