Traian Basescu si sotia sa au primit cetatenia moldoveneasca

Traian Basescu si sotia sa au primit cetatenia moldoveneasca

Cererea de obtinere a cetateniei Republicii Moldova a fost depusa de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, si sotia sa, la data de 10 martie 2016.

acum 52 luni (9 Jun 2016)

Cererea de obtinere a cetateniei Republicii Moldova a fost depusa de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, si sotia sa, la data de 10 martie 2016. Presedintia Republicii Moldova preciza atunci, pentru News.ro, ca Traian si Maria Basescu au depus cereri, adresate presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru obtinerea cetateniei moldovenesti. 24, alin 2 din Legea cetateniei Republicii Moldova care statueaza ca ", preciza Presedintia de la Chisinau.

Traian Basescu anuntase inca din 2013 ca doreste sa depuna cerere pentru cetatenia moldoveana, dupa ce-si va incheia si cel de-al doilea mandat de presedinte. Cu acel prilej, fostul sef de stat a spus ca renunta, pentru moment, la ideea de a solicita acordarea cetateniei moldovene, invocand faptul ca situatia politica din aceasta tara nu este "propice" pentru un astfel de demers.

"Anterior am declarat ca, in prima vizita efectuata la Chisinau, in calitate de fost presedinte, voi solicita sa primesc cetatenia moldoveneasca. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetatean al Republicii Moldova", a declarat fostul presedinte Traian Basescu, in aprilie 2015. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro