Traian Basescu scapa de acuzatia de santaj: "Usor, usor justitia se apropie de adevar"

De ce s-a renunţat la acuzaţia de ŞANTAJ UPDATE 12:06 Traian Băsescu, fostul preşedinte al Romaniei, a declarat intr-o intervenţie telefonică la postul de televiziune B1 Tv că "Nu aş comenta deciziile procurorilor, este o incadrare mult mai favorabilă, este decizia procurorilor. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Curţii Consituţionale, care au decis in 13 noiembrie 2014 că suspendarea urmăririi penale a preşedintelui din motive de imunitate este constituţională, respingand excepţia ridicată in dosarul in care senatorul Gabriela Firea a contestat decizia procurorilor privind plangerea sa referitoare la faptul că ar fi fost şantajată de Traian Băsescu. Traian Băsescu a mai spus că ii recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe "senatoarea şantajistă" Gabriela Firea ca purtător de cuvant la alegeri pentru coaliţie, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să il protejeze.

acum 93 luni (2 Sep 2015)

De ce s-a renunţat la acuzaţia de ŞANTAJ

UPDATE 12:06 Traian Băsescu, fostul preşedinte al Romaniei, a declarat intr-o intervenţie telefonică la postul de televiziune B1 Tv că "Nu aş comenta deciziile procurorilor, este o incadrare mult mai favorabilă, este decizia procurorilor. In acest caz, sunt 148 de plangeri făcute de deputaţi şi politicieni de la PSD. Nu voi profita de dreptul la tăcere, imi doresc ca judecătorul să vadă că am făcut toate diligenţele pentru a mă apăra. Am o problemă cu toată şansa asta de dosare că să am o grijă să nu revin in politică. Astfel, fostul șef de stat a declarat că procurorii au schimbat incadrarea juridică, din șantaj, in amenințare, in dosarul in care a fost reclamat de senatoarea PSD Gabriela Firea.

In acest context, fostul șef de stat riscă amendă penală sau, cel mult, un an de inchisoare. Se pedepsește cu amendă sau inchisoare de la trei luni la un an, vedem. Inseamnă că, ușor, ușor justiția se apropie de adevăr", a declarat Băsescu, la ieșirea de la Parchetul General.

------------

Fostul președinte, Traian Băsescu, a ajuns, miercuri, in jurul orei 10:50, la Parchetul General, unde a fost citat de anchetatorii pentru noi audieri in dosarul de șantaj al senatoarei Gabriela Firea. La intrare, fostul şef de stat a declarat că "Sunt pregătit pentru orice.

Avocatul fostului preşedinte a declarat, miercuri, la intrarea in sediul Parchetului că Traian Băsescu se va prezenta in faţa porocurorilor sau la instantă ori de cate ori va fi nevoie. Apărătorul lui Băsescu a mai adăugat că nu ştie dacă azi se va decide trimiterea in judecată sau dacă va continua ancheta procurorilor şi că nu ştie despre o eventuală schimbare a acuzaţie din şantaj in ameninţare. In schimb, Lucian Bolcaș, avocatul Gabrielei Firea, a spus că declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la clienta sa sunt probe clare de şantaj.

Ci... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro