Traian Basescu reclama la CEDO justitia din Romania

Situatie fara precedent in Romania: un fost presedinte reclama statul roman in strainatate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins inregistrarea partidului "Miscarea Populara". Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si a respins, vineri, cererea de inregistrare a partidului "Miscarea Populara".

acum 90 luni (21 Mar 2016)

Situatie fara precedent in Romania: un fost presedinte reclama statul roman in strainatate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins inregistrarea partidului "Miscarea Populara". Formatiunea condusa de Basescu va propune candidati sub vechiul nume - Partidul Miscarea Populara.

Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si a respins, vineri, cererea de inregistrare a partidului "Miscarea Populara". Motivul ar fi acela ca denumirea si sigla partidului sunt asemanatoare cu cele ale Fundatiei Miscarea Populara, astfel incat exista riscul de a crea confuzie in randul electoratului. Cei doi judecatori ai completului de la Curtea de Apel Bucuresti au avut opinii contrare, astfel incat a fost introdus un al treilea magistrat in complet, care a inclinat decizia in sensul respingerii solicitarii de inregistrare. Initial, Tribunalul Bucuresti a admis pe 15 decembrie 2015 cererea de inregistrare a Miscarii Populare.

In urma deciziei, Traian Basescu nu poate schimba numele partidului, grupul politic se va numi in continuare "Partidul Miscarea Populara". Pe structurile Partidului Miscarea Populara am functionat si pana-n prezent, asa vom functiona si in continuare", a explicat Basescu.

De ce este importanta denumirea

Fostul presedinte Traian Basescu a propus pe 10 octombrie 2015 la Colegiul National al PMP ca Partidul Miscarea Populara sa se numeasca doar Miscarea Populara. Chiar daca pare o chestiune de nuanta, strategia a fost una de simbolistica politica. "Miscarea Populara" este numele fundatiei care s-a lansat, initial, in 2013, in ea implicandu-se o serie de intelectuali apropiati de presedintele Basescu, in frunte cu Marian Preda. In schimb, Partidul Miscarea Populara, format ulterior, a avut-o in frunte un an de zile pe Elena Udrea, care s-a autosuspendat din cauza problemelor cu DNA. Pe 24 octombrie 2015, a avut loc Congresul de infiintare a formatiunii politice Miscarea Popu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro