Traian Basescu, numit presedinte de onoare al Partidului Unitatii Nationale, condus de Anatol Salaru: Vreau sa mutam granita Romaniei pe Nistru!

Traian Basescu, numit presedinte de onoare al Partidului Unitatii Nationale, condus de Anatol Salaru: Vreau sa mutam granita Romaniei pe Nistru!

"Vreau sa va spun din toata inima, ca este cea mai mare onoare pe care mi-au putut-o face cetateni ai Republicii Moldova, sa fiu presedinte de onoare al unui partid care isi pune ca principal obiectiv unirea Republicii Moldova cu Romania", a declarat Traian Basescu. Acest fapt a fost confirmat si de Anatol Salaru, care a precizat ca Traian Basescu ar putea fi ales in functia de presedinte al formatiunii, odata ce isi va rezolva problema legata de cetatenia moldoveneasca, iar pana atunci, functia de presedinte al PUN va fi vacanta.

acum 49 luni (25 Jun 2017)

"Vreau sa va spun din toata inima, ca este cea mai mare onoare pe care mi-au putut-o face cetateni ai Republicii Moldova, sa fiu presedinte de onoare al unui partid care isi pune ca principal obiectiv unirea Republicii Moldova cu Romania", a declarat Traian Basescu. Basescu a fost propus pentru noua sa functie de catre presedintele executiv al PUN, Anatol Salaru. Ulterior, cu votul unanim a celor prezenti la congresul extraordinar al formatiunii, presedintele Partidului Miscarea Populara din Romania, Traian Basescu, a fost numit si in calitate de presedinte de onoare al Partidului Unitatii Nationale din Republica Moldova. Traian Basescu a sugerat ca ar fi putut avea o alta functie de conducere, daca Igor Dodon nu-i suspenda cetatenia moldoveneasca. Acest fapt a fost confirmat si de Anatol Salaru, care a precizat ca Traian Basescu ar putea fi ales in functia de presedinte al formatiunii, odata ce isi va rezolva problema legata de cetatenia moldoveneasca, iar pana atunci, functia de presedinte al PUN va fi vacanta.

Ex-presedintele roman a luat cuvantul indata dupa speech-ul lui Anatol Salaru, care a afirmat ca Moldova este un stat esuat din cauza Rusiei, iar "lansarea PUN este o necesitate, nu este o manifestare a orgoliilor politice", subliniind ca unica sansa a Republicii Moldova este Unirea cu Romania. "Aveti un presedinte care vrea sa duca aceasta bucata de pamant romanesc si acest popor de 4 milioane in CSI.

Fostul presedinte roman a continuat sa critice activitatea lui Igor Dodon, afirmand ca acesta vrea sa fie sluga Rusiei, "care ii tine teritoriul ocupat in Transnistria cu trupe si echipamente militare gata oricand sa ocupe Republica Moldova. De aceea, cred ca trebuie sa vorbim cu cetatenii Republicii Moldova, sa simta diferenta in a trai alaturi de Romania si in UE, si a lua drumul CSI", a notat Basescu. Salaru a anuntat pe 16 ianuarie 2017 ca lanseaza un nou partid, de dreapta-unionst, iar la 7 februarie a decis ca formatiunea se va numi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro