Traian Basescu insista sa o salveze pe Udrea de puscarie

Traian Basescu insista sa o salveze pe Udrea de puscarie

Concret, in sedinta Comisiei Juridice, fostul sef de stat si-a mentinut ideea ca trebuie sa aiba loc gratierea integrala a pedepselor cu inchisoare de pana la 10 ani, in conditiile in care proiectul de lege initiat de Guvern a stabilit limita maxima de gratiere la cinci ani. Cu cat mai multi ani sunt dati cu atat mai mult e erou procurorul si judecatorul", a declarat Basescu, in timp ce era ascultat nu doar de membrii Comisiei Juridice, ci si de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, venit sa le ceara senatorilor sa amane termenul de adoptare tacita a proiectului de lege de la 45 la 60 de zile si sa aiba rabdare sa vada decizia CEDO de azi in legatura cu decizia pilot cu referire la conditiile din penitenciare.

acum 65 luni (24 Apr 2017)

Concret, in sedinta Comisiei Juridice, fostul sef de stat si-a mentinut ideea ca trebuie sa aiba loc gratierea integrala a pedepselor cu inchisoare de pana la 10 ani, in conditiile in care proiectul de lege initiat de Guvern a stabilit limita maxima de gratiere la cinci ani. As face cateva observatii referitoare la termenul de gratiere de cinci ani (propus de Guvern - n.r.). Cred ca acest termen va stimula ca pedepsele date sa fie peste cinci ani pentru a nu beneficia de gratiere. Cu cat mai multi ani sunt dati cu atat mai mult e erou procurorul si judecatorul", a declarat Basescu, in timp ce era ascultat nu doar de membrii Comisiei Juridice, ci si de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, venit sa le ceara senatorilor sa amane termenul de adoptare tacita a proiectului de lege de la 45 la 60 de zile si sa aiba rabdare sa vada decizia CEDO de azi in legatura cu decizia pilot cu referire la conditiile din penitenciare.

Traian Basescu, senator PMP

Basescu si Toader, tachinari amicale

Intre ministrul Justitiei si fostul presedinte Traian Basescu au avut loc si cateva contre amicale, in conditiile in care Toader i-a spus actualului senator PMP ca lacunele din legislatia penala ar fi generate si de graba PDL de a trece Codurile Penale prin asumarea raspunderii Guvernului in 2009, in timpul guvernarii Boc.

Pana la urma, atat Comisia juridica, cat si plenul Senatului, au votat pentru prelungirea termenului de dezbatere a proiectului Legii gratierii de la 45 la 60 de zile, intrucat termenul de adoptare tacita expira astazi.

Reactia Opozitiei

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, ca liberalii resping propunerile facute de PSD si de Traian Basescu la proiectul de lege al gratierii, prin care ar urma sa fie gratiate pedepsele de pana la zece ani de inchisoare, dar si persoanele condamnate pentru fapte de coruptie. Se pare ca modul in care si-au... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro