Traian Basescu ii sustine pe manifestantii din Piata Victoriei si cere demisia Guvernului Grindeanu. "A incercat sa minta o populatie intreaga"

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat duminica la TVR 1 ca protestatarii din Piata Victoriei cer demisia Guvernului Grindeanu, lucru cu care el este de acord. Si nu sunt orice articole, ci articole neclare la abuzul in serviciu, sunt articole care diminueaza dreptul la aparare al celor acuzati, sunt articole prin care nu se garanteaza dreptul la aparare samd.

acum 89 luni (12 Feb 2017)

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat duminica la TVR 1 ca protestatarii din Piata Victoriei cer demisia Guvernului Grindeanu, lucru cu care el este de acord. Guvernul Grindeanu si-a incheiat mandatul, pentru ca a incercat sa minta o populatie intreaga. Tot in Piata Victoriei cetatenii cer sa nu se atinga nimeni de Codul Penal. Avem obligatia sa corectam articole din Codul Penal, pentru ca sunt peste 55 de hotarari ale CCR care stabilesc neconstitutionalitatea unor articole din lege. Si nu sunt orice articole, ci articole neclare la abuzul in serviciu, sunt articole care diminueaza dreptul la aparare al celor acuzati, sunt articole prin care nu se garanteaza dreptul la aparare samd. Ei spun: Guvernul sa continue, ceea ce nu e corect, dar mai cer sa se respecte rezultatul alegerilor, iar aici au dreptate. Deci nu putem sa ne gandim ca pleaca acest Guvern si vin eu cu guvernul meu. Cei de la Cotroceni au dreptate atunci cand spun: abia s-au desfasurat alegeri, vrem ca cei care au castigat alegerile sa conduca tara conform perceptelor democratiei", a adaugat Traian Basescu.

El a mai spus ca Guvernul Grindeanu este unul "inchis pe plan extern": "Poate sa-l cheme la Bruxelles sa-i dea un to-do-list, dar e Guvernul care a incercat sa pacaleasca populatia. (...)"

Traian Basescu a adaugat ca PSD este un partid "indexat ca a vrut sa puna mana pe Justitie". El este indexat ca partid care a vrut sa puna mana pe Justitie, dand o lovitura de stat in 2012. Sa nominalizeze alt premier sa puna un Guvern pe picioare foarte rapid", a sustinut Traian Basescu.

El a mai spus ca nu s-ar fi dus ca presedinte al Romaniei la niciun protest, deoarece niciunul dintre cele doua nu este si nu a fost autorizat. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro