Traian Basescu cere demiterea Laurei Codruta Kovesi, pe motiv ca DNA a incalcat separatia puterilor in stat

Mi se pare un abandon de la principiile constitutionale, o chestiune de lipsa de responsabilitate fata de respectarea Constitutiei si fata de atributiunile pe care le are", a declarat Basescu la Romania TV. Traian Basescu a precizat ca nu stia de toate intalnirile sefilor SRI si ai sefilor de parchete de la vilele SRI.

acum 40 luni (19 Mar 2017)

Fostul sef al statului, Traian Basescu, l-a criticat duminica pe presedintele Klaus Iohannis pentru faptul ca s-a declarat multumit de activitatea Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA.

Basescu a sustinut, la Romania Tv, ca DNA a incalcat insasi definitia statului roman si a afirmat ca, daca el ar mai fi fost presedinte, ar fi demis-o a doua zi dupa decizia CCR cu privire la conflictul juridic de natura constitutionala in cazul anchetei asupra OUG 13.

Basescu ii reproseaza presedintelui ca este prea "relaxat" cu privire la acest subiect. Daca va fi tratat cu indiferenta, se creaza precedentul incalcarii Constitutiei la varful statului. Daca se incalca unul dintre principiile fundamentale, ce mai conteaza restul de incalcari? Primul articol din Constitutie cu privire la presedinte este ca acesta vegheaza la functionarea institutiilor. Mi se pare un abandon de la principiile constitutionale, o chestiune de lipsa de responsabilitate fata de respectarea Constitutiei si fata de atributiunile pe care le are", a declarat Basescu la Romania TV.

Potrivit fostului presedinte, ministrul Justitiei si-a dat seama de gravitatea situatiei, dar o trateaza prea lent. Daca va incalcam dreptul la sanatate, la invatatura, la intimitate, unde e problema?' La incalcarea Constitutiei nu mai este varianta. Probabil a doua zi dupa ce aparea in mod oficial (decizia CCR - n.r.) ii chemam, le spuneam ca nu exista nicio alta solutie, 'oricat ati fi de buni'", a mai declarat Basescu.

Traian Basescu a precizat ca nu stia de toate intalnirile sefilor SRI si ai sefilor de parchete de la vilele SRI. "Stiam de intalniri, stiam de petrecerile de zilele lor, dar nu am fost niciodata. Imi mai spuneau, imi mai spunea Maior ca e ziua generalului Coldea si daca vin. Dar faptul ca nu am aflat de ele arata ca nu erau doar de socializare", a declarat Traian Basescu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro