Traian Basescu: "Avocatul Poporului a devenit o anexa a Guvernului. Cer demiterea sefului Jandarmeriei". Despre suspendare: "Tariceanu sa citeasca Constitutia"

Traian Basescu:

In ce priveste propunerea lui Calin Popescu Tariceanu de suspendare a sa din functie, Traian Basescu l-a indemnat sa citeasca Constitutia: "As vrea sa-l rog pe Tariceanu sa citeasca Constitutia: in Constitutie se precizeaza ca presedintele nu poate fi suspendat mai mult de 30 de zile. Am inteles ca e interesat de ce carti citesc, ii citesc lucrarea de doctorat, de la unu la zece, si nu gasesc cateva pagini nepublicate In ceea ce priveste ceea ce vantura cu comisarul european.

acum 73 luni (9 Sep 2014)

Presedintele Traian Basescu sustine o declaratie de presa in care critica dur afirmatiile premierului Ponta privind "debasificarea Romaniei". In ce priveste propunerea lui Calin Popescu Tariceanu de suspendare a sa din functie, Traian Basescu l-a indemnat sa citeasca Constitutia: "As vrea sa-l rog pe Tariceanu sa citeasca Constitutia: in Constitutie se precizeaza ca presedintele nu poate fi suspendat mai mult de 30 de zile. Voiculescu e apasat de plafonul puscariei".

Presedintele Traian Basescu a inceput declaratiile de presa: Am facut tot ce s-a putut sa am interventii publice cat mai rare. Am gratiat o femeie care a savarsit acte de coruptie: una in 1992 si alta in 1997. Doamna lucra ca asistenta medicala si a promis unei alte persoane ca o va ajuta sa fie angajata la spitalul din Vidra, unde lucra. Fapta de coruptie este legata de primirea a 35 de lei, bani si bunuri. Valoarea totala este de 35 de lei. De ce timp de 17 ani nu a putut fi incarcerata: are ciroza hepatica, diabet zaharat, lista e mai lunga. Dupa 17 ani de la condamnare ar trebui, la 72 de ani, cu sanatate precara, sa intre in inchisoare. Am gratiat un om extrem de bolnav, la 72 de ani. In cursil zilei de azi mi-am facut timp sa fac o analiza a alegerilor. S-au emis acte normative si au fost puse sub control o serie de normative, pot afecta grav corectitudinea alegerilor. Nu se mai publica in MO ordinele cu sumele de bani alocate primarilor. Aceasta lipsa de transparenta ma face sa gandesc ca PSD vrea sa mituiasca primarii, pentru a-l sustine pe Popnta in alegeri. Alt act normativ este ordonanta prin care se modifica structura sectiilor de votare. Trebuiau atacate la CCR de Avocatul Poporului. OUG 55/2014, cea care a lansat perioada de trnasferuri la primari este de natua a afecta corectitudinea procesului electoral. Acolo este un fenomen de obedienta fata de PSD. Ce incredere sa avem in jandarmerie cand nu reactioneaza cand sunt batuti ziaristii, dar se duc cu o divizie cand cere un mascari... Citeste intreg articolul pe evz.ro