Tragediile marilor genii ale romanilor. Cum si-au trait ultimele clipe din viata si ce mistere au ramas in urma lor

Tragediile marilor genii ale romanilor. Cum si-au trait ultimele clipe din viata si ce mistere au ramas in urma lor

Aurel Vlaicu - accident fatal in culmea gloriei Aurel Vlaicu (1882 - 1913), primul aviator roman care a zburat cu un aparat de productie proprie, considerat un inginer de geniu si un pionier al aviatiei romanesti, a murit intr-un accident aviatic, in localitatea Banesti, de langa Campina. O rafala de vant a determinat prabusirea aparatului de zbor de la o inaltime de 50 de metri.

acum 70 luni (18 May 2018)

Mihai Eminescu - mort intr-un sanatoriu Mihai Eminescu (1850 - 1899) a fost poet, scriitor si jurnalist si este considerat unul dintre cei mai importanti oameni de cultura din istoria Romaniei. Eminescu a murit in 15 iunie 1889, intr-o casa de sanatate din Bucuresti, iar potrivit marturiilor vremii, ultima sa dorinta fusese un pahar cu lapte, pe care medicul sanatoriului i-l strecurase prin vizeta usii incaperii in care isi petrecuse ultimele ore de viata. A fost inmormantat doua zile mai tirziu, lasand in urma lui o multime de mistere asupra mortii si a starii sale de sanatate din ultimele zile din viata. A murit in noaptea de 3 spre 4 mai 1955, intr-o camera de hotel din Paris, singur, privegheat doar de cainele sau, Mutzerli.

Aurel Vlaicu - accident fatal in culmea gloriei Aurel Vlaicu (1882 - 1913), primul aviator roman care a zburat cu un aparat de productie proprie, considerat un inginer de geniu si un pionier al aviatiei romanesti, a murit intr-un accident aviatic, in localitatea Banesti, de langa Campina. O rafala de vant a determinat prabusirea aparatului de zbor de la o inaltime de 50 de metri. Unii medici au considerat insa ca starea precara de sanatate a aviatorului a dus la prabusirea sa si ca ar fi murit in aer, in urma unui atac de cord.

Ciprian Porumbescu - mort in floarea varstei Ciprian Porumbescu (1853 - 1883) a intrat in galeria marilor compozitori romani, desi a trait doar 30 de ani. Mi-e teama ca nu mai am mult a incurca lumea", spunea in ultimele sale zile de viata tanarul rapus in cele din urma de tuberculoza.

Constantin Brancusi - regretele dinaintea mortii departe de casa Constantin Brancusi (1876 - 1957) a fost cel mai renumit sculptor roman. A murit in dimineata zile de 16 martie 1957, dupa ce i s-ar fi confesat episcopului astfel: "Mor cu sufletul neimpacat ca voi putrezi in pamant strain, departe de fiinta cea mai draga, mama mea".

Nicolae Iorga - asasinat de legionari Nicolae... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro