Tragedii intamplate in vazul tuturor. Imaginile din arhiva British Pathe care iti taie rasuflarea

Tragedii intamplate in vazul tuturor. Imaginile din arhiva British Pathe care iti taie rasuflarea

La 4 februarie 1912, Parisul era zguduit de moartea unui inventator care a sarit de pe Turnul Eiffel. Ambitionat de multimea de fotoreporteri si cameramani stransi la fata locului, inventatorul nu s-a lasat convins de argumentele celor din jur, care ii sugerau sa foloseasca tot un manechin de plastic. La 11 iunie 1955, pe circuitul de la Le Mans, din Franta, 83 spectatori erau omorati de bolizi scapati de sub control care au parasit pista cu o viteza ametitoare si a ras tribunele de pe margine, lipsite de protectie.

acum 76 luni (26 Nov 2016)

La 4 februarie 1912, Parisul era zguduit de moartea unui inventator care a sarit de pe Turnul Eiffel. Franz Reichelt testase in mai multe randuri un costum-parasuta pentru aviatori, iar de fiecare data experimentul la care se folosisera manechine de plastic se terminasera cu succes.

Austriacul care avea 33 ani era croitor in Franta si s-a luptat sa obtina de la autoritati aprobarea pentru testarea inventiei sale, de la inaltimea Turnului Eiffel. Ambitionat de multimea de fotoreporteri si cameramani stransi la fata locului, inventatorul nu s-a lasat convins de argumentele celor din jur, care ii sugerau sa foloseasca tot un manechin de plastic. Inventatorul a cazut ca plumbul la pamant, zdrobindu-se de sol.

La 4 iunie 1913, in timpul desfasurarii unei curse de cai la Epsom Derby, sufrageta Emily Davison (41 ani) a intrat pe neasteptate pe pista de alergare, chiar in fata calului Anmer al Regelui George. Gestul extrem al sufragetei, care milita pentru dreptul la vot al femeilor, a fost pus, la un moment dat, pe seama unei erori, multi considerand ca ea n-ar fi vrut sa se sinucida, ci doar sa traga un semnal de alarma.

La 25 aprilie 1925, pilotul american de raliuri Frank Lockhart (25 ani) incerca sa stabileasca un nou record pe plaja Daytona, cand automobilului sau i s-a spart un cauciuc, probabil in urma unei taieturi de scoici.

La 6 mai 1937, dirijabilul nemtesc Hindenburg LZ 129, cu 97 persoane la bord, a fost distrus in timp ce incerca sa aterizeze, in New Jersey, Statele Unite ale Americii.

La 24 noiembrie 1941, vasul de razboi HMS Barham din flota britanica s-a scufundat torpilat de un submarin german, in apele Mediteranei.

La 6 septembrie 1952, la spectacolul aviatic de la Farnborough, Anglia, 29 spectatori au fost ucisi de prabusirea unui avion care facea demonstratii acrobatice.

La 11 iunie 1955, pe ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro