TRAGEDIE. Eruptia vulcanului Ontake a ucis zeci de oameni in Japonia

TRAGEDIE. Eruptia vulcanului Ontake a ucis zeci de oameni in Japonia

Vulcanul Ontake, inalt de 3.067 m, s-a trezit brusc sambata la pranz, aruncand in aer nori grosi de fum, cenusa si pietre. Pamantul si casele sunt acoperite in intregime de un strat gros de cenusa, ce atinge si 20 cm, potrivit imaginilor transmise de televiziuni.

acum 117 luni (29 Sep 2014)

Bilantul victimelor eruptiei neasteptate a vulcanului Ontake din centrul Japoniei, catastrofa care a surprins numerosi excursionisti, devine tot mai ingrijorator, cuprinzand peste 36 de persoane.

Zeci de persoane au fost ranite de pietre in cadere sau inhaland praf. Sapte dintre ele au fost salvate de elicoptere trimise sambata de guvern.

Vulcanul Ontake, inalt de 3.067 m, s-a trezit brusc sambata la pranz, aruncand in aer nori grosi de fum, cenusa si pietre. Eruptia, prima importanta a vulcanului in ultimii 35 de ani, a surprins circa 300 de turisti aflati in zona. Majoritatea au fugit, dar cateva zeci -- intre 45 si 49 de persoane, potrivit estimarilor autoritatilor locale -- nu au putut cobori si au petrecut noaptea in refugii. La operatiunile de salvare participa 550 de militari, politisti si pompieri.

Duminica ieseau inca aburi din vulcan, existand riscul imprastierii de cenusa pe o raza de 4 km, conform agentiei meteorologice. Pamantul si casele sunt acoperite in intregime de un strat gros de cenusa, ce atinge si 20 cm, potrivit imaginilor transmise de televiziuni.

Vulcanul Ontake nu a mai inregistrat o asemenea eruptie din 1979, cand a aruncat in aer peste 200.000 t de cenusa, conform presei locale. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro