Tragedia din Colectiv. Bilantul tragic a ajuns la 64 de morti dupa ce inca un ranit a murit luni la Spitalul Floreasca

Tragedia din Colectiv. Bilantul tragic a ajuns la 64 de morti dupa ce inca un ranit a murit luni la Spitalul Floreasca

In acest caz, dispecerul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti a alertat subunitatea din raionul de interventie si s-au trimis trei autospeciale cu apa si spuma, o autoscara si un echipaj de prim ajutor si un echipa SMURD cu medic. Mai exact, el este acuzat ca in perioada 12 noiembrie 2014 - 30 ianuarie 2015, Piedone si-ar fi indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, cu incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis un acord si o autorizatie de functionare necesare desfasurarii activitatii de catre o societate comerciala (alta decat SC Colectiv Club SRL).

acum 44 luni (14 Mar 2016)

Persoana decedata luni este un tanar in varsta de 21 de ani din Petrosani. Pacientul, de-a lungul timpului, a facut toate complicatiile posibile si, cu ajutorul nostru, a reusit sa supravietuiasca pana astazi - un efort de patru luni si jumatate. Familia a stat in permanenta cu el, zi si noapte", a precizat doctorul Ioan Lascar, seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului, citat de Protv. Surse medicale au declarat ca tanarul care a murit luni se numeste Radu Sienerth si din 30 octombrie 2015 a fost internat doar in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca, fiind intubat in ultimele aproape cinci luni. Tragedia din Colectiv, Bilantul a ajuns la 64 de morti Un incendiu a izbucnit pe 30 octombrie in clubul bucurestean Colectiv, chiar in timpul concertului sustinut de trupa Goodbye to Gravity. In urma tragediei si-au pierdut viata 64 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit in incendiu, 25 in spitalele din tara si 12 dintre ranitii transferati in strainatate. Saptamana trecuta, Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) a prezentat raportul legat de evenimentele petrecute in seara incendiului. Despre felul in care s-a desfasurat interventia reprezentantii DSU spun ca problemele aparute sunt unele punctuale si nu au avut un impact semnificativ asupra eficientei interventiei structurilor de urgenta la locul incendiului: "Apreciem ca s-a desfasurat in parametri corespunzatori, inclusiv pe baza comparatiei cu interventiile care s-au inregistrat in cazul unor evenimente similare la nivel international". Una dintre problemele identificate in urma analizei este dificultatea de a se stabili un numar estimativ de victime, cat mai apropiat de realitate.

Ce s-a intamplat dupa primul apel

Potrivit DSU, la primul apel efectuat pe numarul 112, la ora 22.32, "nu se certifica faptul ca exista posibiltatea unui numar mare de victime".

In acest caz, dispecerul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) B... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro