Tragedia din Colectiv. 68 de persoane cer daune morale si materiale in dosarul in care sunt judecati pompierii ISU

Tragedia din Colectiv. 68 de persoane cer daune morale si materiale in dosarul in care sunt judecati pompierii ISU

Potrivit procurorilor, desi au facut mai multe deplasari la clubul Colectiv, George Matei si Antonina Radu nu au intocmit niciun act de control si nu au intreprins vreo masura pentru ca SC Colectiv Club SRL sa fie luata in evidenta de catre ISU Bucuresti ca functionand fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

acum 64 luni (2 Feb 2016)

De altfel, este posibil ca numarul celor care cer daune in acest dosar sa creasca, in conditiile in care numarul persoanelor decedate a ajuns la 63, in timp ce alte 200 de persoane au fost ranite in urma incendiului care a avut loc pe 30 octombrie 2015 in clubul bucurestean Colectiv, potrivit Agerpres. Pe o pagina de Facebook, intitulata "Impreuna rezistam", a fost postat un mesaj prin care persoanele ranite, dar si rudele celor care au murit, sunt indemnate sa mearga in instanta pentru a cere despagubiri. Toate persoanele care au suferit o vatamare fizica, materiala sau morala se pot constitui #PartiCivile doar pana la inceperea judecatii, impotriva Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (ISU) si impotriva Ministerului Afacerilor Interne, pentru a solicita daune materiale si morale. Acuzatiile pe care le aduc procurorii DNA George Matei si Antonina Radu, fosti ofiteri-inspectori in cadrul ISU Bucuresti, au fost trimisi in judecata de DNA pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii sustin ca, in perioada septembrie 2014 - primavara anului 2015, George Matei si Antonina Radu, in calitate de ofiteri-inspectori in cadrul ISU Bucuresti, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta, nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca SC Colectiv Club SRL Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu.

Concret, cei doi au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de U... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro