Tragedia de la Cernobil, traita de un roman celebru, fost gimnast: "Am scapat ca prin urechile acului, dar acum am opt boli"

Tragedia de la Cernobil, traita de un roman celebru, fost gimnast:

Cel mai cunoscut acrobat din istoria circului romanesc, fostul gimnast Gabriel Mosoianu (82 de ani), care a intrat de doua ori in Cartea Recordurilor si a petrecut mai bine de 40 de ani in strainatate, prin turnee, se afla in acel moment la numai cateva sute de kilometri de locul exploziei.

acum 89 luni (28 Apr 2016)

Cel mai cunoscut acrobat din istoria circului romanesc, fostul gimnast Gabriel Mosoianu (82 de ani), care a intrat de doua ori in Cartea Recordurilor si a petrecut mai bine de 40 de ani in strainatate, prin turnee, se afla in acel moment la numai cateva sute de kilometri de locul exploziei. Mai intai la Kiev si apoi la Briansk, orasul rusesc in care trupa Mosoianu a sustinut mai multe spectacole de senzatie, motiv pentru care lui Gabriel Mosoianu i s-a oferit, in semn de omagiu, cheia de aur a orasului. La Kiev am observat ca erau masini care spalau strazile intruna. La Briansk, la hotel, norocul meu a fost ca intelegeam foarte bine ruseste. Si am auzit o femeie care vorbea, mai mult in soapta, la telefon. Si-i spunea cuiva ca nu cumva sa scoata copilul afara din casa, pentru ca s-a petrecut ceva groaznic. Atunci pot spune ca am scapat ca prin urechile acului, dar acum am opt boli. Am reusit sa inving si un cancer de prostata. Noroc cu doctorii care ma ingrijesc, Ana Campeanu si Sorin Baila, de la Fundeni", ne-a povestit faimosul acrobat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro