Tragedia Colectiv. O minciuna care ar trebui sa se lase cu demisii

Dupa mai putin de o luna, in urma dezvaluirilor din presa, Arafat s-a razgandit si a spus ca, marti seara, dupa ce a aflat de adresa de la societatea Emagic - in care se arata ca organizau la platforma Pionierul si clubul Colectiv un eveniment cu 2.000 de persoane, in 25 si 26 septembrie -, a fost trimis un control ISU Bucuresti, pentru a verifica ce s-a facut cu acea adresa. Primul ministru a mai spus ca, in perioada imediat urmatoare, asteapta de la secretarul de stat Raed Arafat un plan de reforma si de restructurare a ISU, in conditiile in care a aflat abia marti seara ca ISU Bucuresti fusese informat de problemele din Colectiv si nu a verificat.

acum 55 luni (25 Nov 2015)

Potrivit tolo.ro, pe 23 septembrie 2015, la ora 23.32, de la firma de evenimente Emagic a plecat un fax catre numarul 021.242.09.90 al dispeceratului IGSU in care firma organizatoare anunta pompierii "Organizam un festival in datele de 25 si 26 septembrie a.c. "La festivalul PLUM estimam in fiecare dintre cele doua zile un numar de 2.000 de persoane pe seara", mai scria, potrivit sursei citate, in faxul trimis de Emagic, una dintre cele mai mari firme de evenimente muzicale. Pe spatele faxului exista confirmarea automata de primire de la numarul de fax al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Mai mult nu am sa intru in detalii aici deoarece este o ancheta in desfasurare, dar noi am verificat daca era emisa o autorizatie din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti si al judetului Ilfov si nu exista documente la acest moment care sa fie depuse, solicitate, sa fie cerut un punct de vedere din partea Inspectoratului", spunea secretarul de stat Raed Arafat, in dimineata zilei de 31 octombrie, imediat dupa incendiul din sediul clubului.

Dupa mai putin de o luna, in urma dezvaluirilor din presa, Arafat s-a razgandit si a spus ca, marti seara, dupa ce a aflat de adresa de la societatea Emagic - in care se arata ca organizau la platforma Pionierul si clubul Colectiv un eveniment cu 2.000 de persoane, in 25 si 26 septembrie -, a fost trimis un control ISU Bucuresti, pentru a verifica ce s-a facut cu acea adresa. In urma verificarilor, au fost gasite atat adresa, cat si doua raspunsuri la aceasta, din 25 septembrie, catre Emagic, in care ISU Bucuresti prezenta obligatiile societatii, dar nu au fost gasite dovezi ca cineva a verificat ca acel club sa aiba cel putin autorizatie sa desfasoare o astfel de activitate, a mai spus secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Dupa verificarile facute la aproape o luna de la incendiul din clubul Colectiv, in urma caruia au murit 60 de oam... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro