Trafic de cosmar pe drumul catre cascada Bigar: "Omul ar vrea sa se dea jos din masina direct in cascada, daca se poate"

Trafic de cosmar pe drumul catre cascada Bigar:

Singura posibilitate este de a amenaja mai multe locatii, unde sa se poata parca si din cate stiu eu proprietarii de terenuri de acolo si-au dat acceptul", spune Mile Galcan, responsabil Comunitati Locale din Parcul National Cheile Nerei- Beusnita. Anual, Cascada Bigar este vizitata de peste 100.000 de turisti, conform datelor furnizate de catre reprezentantii Parcul National Cheile Nerei- Beusnita, numarul fiind in continua crestere din 2013, cand site-ul american "The World Geography" a plasat-o pe primul loc intr-un top al celor mai impresionante cascade din lume

acum 82 luni (16 Aug 2017)

La fel s-a intamplat si in weekend-ul prelungit de Sf. Oamenii se plang ca pentru a trece de zona cascadei, trebuie sa stai in trafic zeci de minute.

Adrian Stoicu, primarul comunei Bozovici, unde se afla cascada, spune ca momentan nu poate face nimic pentru a rezolva situatia, din lipsa banilor, si ca asteapta sprijin si de la alte autoritati. E vorba de o parcare, un grup sanitar, cu tot ce trebuie, cu toate ca Primaria Bozovici nu incaseaza niciun cent din banii ce se platesc acolo. Am reusit sa intabulam un teren, am reusit sa mai vorbim si cu proprietarul altui teren de acolo, sa deschidem putin zona, sa bagam masini mai multe. Noi am avut o discutie si cu cei de la Drumurile Nationale, pentru ca au un scuar acolo si o rigola care incurca, pentru ca e o zona destul de ingusta cu versanti abrubti.

Obiectivul turistic este administrat de catre cei de la Parcul National Cheile Nerei Beusnita, care lasa de inteles ca nu e treaba lor sa rezolve problema blocajelor pe sosea.

"Stiu despre blocajul din weekend, ca am fost si eu la fata locului sa le asigur sprijin colegilor de la punctul de informare. Din pacate singura solutie pe termen scurt ar fi mai multe echipaje de politie care sa asigure fluiditate traficului. Din pacate acum nu stiu ce s-a intamplat zilele trecute, chiar vorbeam cu colegii sa facem o adresa oficiala catre Inspectorat de Politie. Singura posibilitate este de a amenaja mai multe locatii, unde sa se poata parca si din cate stiu eu proprietarii de terenuri de acolo si-au dat acceptul", spune Mile Galcan, responsabil Comunitati Locale din Parcul National Cheile Nerei- Beusnita.

Anual, Cascada Bigar este vizitata de peste 100.000 de turisti, conform datelor furnizate de catre reprezentantii Parcul National Cheile Nerei- Beusnita, numarul fiind in continua crestere din 2013, cand site-ul american "The World Geography" a plasat-o pe primul loc intr-un t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro