Traditii si superstitii de Santa Maria. Adormirea Maicii Domnului, ziua cand se culeg plante de leac si se fac vraji

Traditii si superstitii de Santa Maria. Adormirea Maicii Domnului, ziua cand se culeg plante de leac si se fac vraji

Conform specialistilor in Etnografie si Foclor de la Muzeul Dunarii de Jos din Calarasi, de Sfanta Maria se culeg flori si se pun la icoana Preacuratei, considerandu-se ca ele vor fi bune de leac. Icoana se "spala" cu flori La sarbatoarea Sfintei Marii se aduna ultimele plante de leac, putandu-se afla cum va fi toamna ce se apropie si se culeg flori care se pun la icoana Preacuratei, considerandu-se ca astfel vor dobandi virtuti tamaduitoare.

acum 37 luni (15 Aug 2017)

Pentru acest moment, credinciosii se pregatesc timp de doua saptamani, prin post si rugaciune. In calendarul Bisericii Ortodoxe exista patru sarbatori inchinate Fecioarei Maria: Nasterea Maicii Domnului, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, Bunavestire si aceasta din urma, considerata a fi de o covarsitoare insemnatate. Pe Fecioara Maria o au ca si ocrotitoare copiii care au fost botezati cu numele ei sfant si tot ea este purtatoarea de grija a tuturor manastirilor din tara noastra.

Conform specialistilor in Etnografie si Foclor de la Muzeul Dunarii de Jos din Calarasi, de Sfanta Maria se culeg flori si se pun la icoana Preacuratei, considerandu-se ca ele vor fi bune de leac.

"Gospodinele duc, pe 15 august, la biserica fructe pe care le slujesc preotii si apoi le dau de pomana pentru sufletul rudelor decedate.

Traditii si superstitii de Sfanta Maria Mare. Pe 15 august, femeile merg la biserica pentru a da de pomana fructe si apoi trec prin cimitir sa tamaieze mormintele. Din acest moment se interziceau si scaldatul in apa raurilor, spurcata de cerb, dar si dormitul pe prispa.

Traditii si superstitii de Sfanta Maria. In aceasta zi se organizau targurile si iarmaroacele de toamna, iar perioada dintre cele doua Santamarii se considera timpul optim pentru semanaturile de toamna", spune parintele Paul Tudorache de la biserica "Sfanta Cuvioasa Parascheva" din Calarasi.

Traditii si superstitii de Sfanta Maria. Icoana se "spala" cu flori

La sarbatoarea Sfintei Marii se aduna ultimele plante de leac, putandu-se afla cum va fi toamna ce se apropie si se culeg flori care se pun la icoana Preacuratei, considerandu-se ca astfel vor dobandi virtuti tamaduitoare.

In familiile cu fete de maritat, icoana este "spalata" cu flori de busuioc pentru a aduce noroc in dragoste. De Sfanta Maria se culege navalnicul, o planta care traieste in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro