Traditii la Intrarea Maicii Domnului in biserica: 21 noiembrie, ziua cand se deschid cerurile si se "leaga" farmecele

Traditii la Intrarea Maicii Domnului in biserica: 21 noiembrie, ziua cand se deschid cerurile si se

Tot in aceasta noapte se fac farmece si descantece, se afla ursita si se fac previziuni meteorologice. Conform traditiei, Fecioara Maria a fost dusa de parintii sai, Ioachim si Ana, la templul evreiesc din Ierusalim pe cand era copila, la varsta de 3 ani, unde a trait si a slujit ca fecioara in templu pana la logodna ei cu Sfantul Iosif.

acum 26 luni (20 Nov 2017)

Tot in aceasta noapte se fac farmece si descantece, se afla ursita si se fac previziuni meteorologice. Acum se fac previziuni referitoare la oameni si la vreme. In traditia populara, se spune ca in ziua de Ovidenie se dechid cerurile si credinciosii inteleg graiul animalelor. Daca va ninge pe 21 noiembrie vom avea parte de o iarna lunga si grea. "Se crede ca de Ovidenie se deschid cerurile si ca acum, cei cu sufletul curat pot intelege graiul animalelor. Se mai spune ca de Ovidenie, ologii s-ar putea vindeca", spun specialistii in Etnografie si Folclor de la Muzeul Dunarii de Jos Calarasi. Pe 21 noiembrie, ortodocsii merg la biserica la slujba si cinstesc aceasta zi prin rugaciune si ofrande: bucate de post, peste si lumanari pe care preotii le sfintesc. Toti cei care respecta aceasta sarbatoare vor avea parte de sanatate, bucurii si reusite, iar in anul urmator vor avea hambarele pline si belsug in gospodarie. Tinute la caldura si lumina, pana la Anul Nou acestea infloresc, iar copiii le folosesc drept sorcova. Conform traditiei, Fecioara Maria a fost dusa de parintii sai, Ioachim si Ana, la templul evreiesc din Ierusalim pe cand era copila, la varsta de 3 ani, unde a trait si a slujit ca fecioara in templu pana la logodna ei cu Sfantul Iosif. Aici, la templu, Maria si-a petrecut intreaga copiaarie, crescand in curatenie sufleteasca, rugandu-se neincetat si citind Scriptura impreuna cu alte fecioare, vaduve si preoti. Fecioara Maria a petrecut astfel, 12 ani, pana cand acelasi Arhanghel Gavriil, care l-a anuntat pe Ioachim ca va avea un copil care se va umple de Duhul Sfant, a vestit-o ca-L va naste pe Iisus, Fiul Domnului. Ca sa ramana nepatata in fata lumii, Fecioara Maria parasit templul si s-a logodit cu Iosif, martorul fecioriei ei si al miracolului divin al nasterii pruncului Iisus. Va recomandam si:

Obiceiuri de Lasatul Secului, sarbatoarea care vesteste intrarea in marele post al Pastelui. De ce se fac placinte pentru soacre si cum se a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro