Traditii de Sfanta Marie Mica, ziua cand putem ura sarbatoritilor "La multi ani!"

Traditii de Sfanta Marie Mica, ziua cand putem ura sarbatoritilor

Pe 8 septembrie, crestinii ortodocsi participa la slujba de la biserica si se inchina la icoana Maicii Domnului. Pe Fecioara Maria o au ca si ocrotitoare copiii care au fost botezati cu numele ei sfant si tot ea este purtatoarea de grija a tuturor manastirilor din tara noastra", spune parintele Nicusor Dascalu, purtatorul de cuvant al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor. Tot pe 8 septembrie se deschide sezonul la culesul viilor, se bat nucii pentru a avea rod bogat si anul viitor, se jupoaie coaja ulmilor si se da startul targuilor si iarmaroacelor de toamna.

acum 67 luni (8 Sep 2017)

Pe 8 septembrie, crestinii ortodocsi participa la slujba de la biserica si se inchina la icoana Maicii Domnului. Se spune ca rugaciunile adresate Maicii Domnului in aceasta sfanta zi de sarbatoare de catre cele care isi doresc un copil sunt mai ascultate ca oricand. In popor se spune ca si pe femeile insarcinate care se vor ruga in aceasta zi, Maica Domnului le va ajuta sa aiba o nastere usoara.

O fiica, darul cel mai de pret

Ioachim si Ana sunt parintii Fecioarei Maria. Ingerul Gavriil i-a vestit ca ruga lor a fost ascultata si ca Dumnezeu le va da cel mai de pret dar, o fiica, aleasa Domnului, pe care au botezat-o Maria.

In calendarul Bisericii Ortodoxe exista patru sarbatori inchinate Fecioarei Maria: Nasterea Maicii Domnului, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, Bunavestire si aceasta din urma, considerata a fi de o covarsitoare insemnatate. Pe Fecioara Maria o au ca si ocrotitoare copiii care au fost botezati cu numele ei sfant si tot ea este purtatoarea de grija a tuturor manastirilor din tara noastra", spune parintele Nicusor Dascalu, purtatorul de cuvant al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Vremea incepe sa se strice, pasarile pleaca

Credinta populara spune ca in aceasta zi randunelele isi pregatesc calatoria spre tarile calde, iar gazele si reptilele se retrag in pamant. Este ziua in care vremea incepe sa se strice, devenind capricioasa si mai racoroasa, cum se intampla in fiecare toamna", noteaza etnologul Tudor Pamfile in volumul "Sarbatorile la romani".

Tot pe 8 septembrie se deschide sezonul la culesul viilor, se bat nucii pentru a avea rod bogat si anul viitor, se jupoaie coaja ulmilor si se da startul targuilor si iarmaroacelor de toamna.

"Aceasta zi a Nasterii Maicii Domnului trebuie cinstita cu bucurie si tinuta de toata lumea.

Legata de aceasta sarbatoare, mai exista si o alta superstitie conform careia... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro