Traditii de Craciun pe mapamond. In Australia Mosul vine la plaja, iar in India se impodobesc arborii de mango

Traditii de Craciun pe mapamond. In Australia Mosul vine la plaja, iar in India se impodobesc arborii de mango

In fiecare an de Craciun, plajele din Australia sunt impanzite de oameni care vin sa-l intalneasca pe Mos Craciun si sa se bucure de cadourile pe care le transporta cu barca cu motor, in valurile oceanului. Ca si in alte tari de pe glob, el ajunge in fiecare seara de Ajun la toti copiii cuminti si lasa cadouri.

acum 91 luni (24 Dec 2016)

Fiecare tara de pe mapamond marcheaza nasterea Mantuitorului in mod diferit, fata de alte nationalitati. Am putea spune ca mesele festive, cadourile de sub brad sau petrecerile in familie care se petrec la noi reprezinta cel mai autentic mod de a celebra Craciunul.

Mos Craciun vine la plaja, in Australia

Cu totii stim faptul ca in Romania Mos Craciun imparte cadourile cu o sanie mare, trasa de reni. Evident clima este de partea btranelului, pentru ca, teoretic, in fiecare iarna, de Craciun ninge. Ei bine, sunt situatii in care Mos Craciun mai renunta la sanie in favoarea altor mijloace de transport. In fiecare an de Craciun, plajele din Australia sunt impanzite de oameni care vin sa-l intalneasca pe Mos Craciun si sa se bucure de cadourile pe care le transporta cu barca cu motor, in valurile oceanului. De la intalnire nu lipseste si ospatul, australienii aducand cu ei cele mai bune mancaruri pe care doamenele le prepara in bucatarie.

In loc de brad impodobit, mango impodobit

In traditia crestinilor din India nu exista ideea impodobirii brazilor. Acesti arbori, in fiecare an pe data de 24 decembrie, sunt impodobiti cu luminite colorate si globuri, asemeni unui traditional brad romanesc. Ca si in alte tari de pe glob, el ajunge in fiecare seara de Ajun la toti copiii cuminti si lasa cadouri. Petrecerea de Craciun in China se organzieaza mereu in case imbracate in numeroase luminite, lanterne si ghirlande de hartie. Masa de Craciun este compusa din preparate rafinate si portretele stramosilor sunt aduse in camera principala a casei pentru ca si ei sa poata participa la festin.

Sacul cu cadouri, ingropat in zapada

Daca in alte tari Mos Craciun lasa cadourile pe care le cara in sac sub bradul impodobit, ei bine nu acelasi lucru se intampla si in Suedia. Potrivit traditiilor locale, in ziua de Craciun, copiii descopera cadourile intr-un sac pe care Mos Craciun il ingroapa in zapada. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro