"Tradatorii", show tv in Rusia prezentat de principalul suspect in uciderea agentului rus Litvinenko

"Este despre esenta tradarii, despre de ce opt cetateni sovietici aproape geniali, cu o educatie buna si cariere minunate au decis sa lucreze pentru alte state sa faca un rau enorm tarii lor", a adaugat cel este in continuare suspectat de crima din 2006. Profesoara de istorie Tamara Eidelman considera ca Putin utilizeaza un limbaj asemanator cu cel intrebuintat de liderii totalitari si condamna incercarea liderului de la Kremlin de a gasi tapi ispasitori, nu de a incerca solutiile necare si normale pentru a rezolva anumite probleme.

acum 105 luni (16 Sep 2014)

Barbatul pe care politia britanica il suspecteaza de a fi vinovatul pentru uciderea fostului agent rus Alexander Litvinenko debuteaza in televiziune, fiind gazda a unei serii de documentare numita "Tradatorii".

"Acest program nu este despre politica sau despre propaganda", a precizat Lugovoi. "Este despre esenta tradarii, despre de ce opt cetateni sovietici aproape geniali, cu o educatie buna si cariere minunate au decis sa lucreze pentru alte state sa faca un rau enorm tarii lor", a adaugat cel este in continuare suspectat de crima din 2006.

Trailerul pentru aceste documentare este facut intr-un mod foarte dinamic, ca si cum ar fi prezentarea unui film cu James Bond, potrivit reporterului BBC. Moderatorul este cel care apare in diferite ipostaze specifici spionilor, fiind prezentat drept "legenda vie cautata de serviciile de informatii britanice".

Neaga faptul ca l-ar fi ucis pe Alexander Litvinenko in 2006, intr-un restaurant londonez, dar isi mentine in continuare parerea ca a Litvinenko a fost un tradator.

Cu toate ca este vorba de tradatori care tin de domeniul trecutului, tema este cu "bataie lunga". "Tradarea este un subiect de actualitate si nu doar pentru Rusia", sustine Lugovoi. De aceea si parere este si presedintele Rusiei. FOTO: topnews.in "Tapii ispasitori"

Mass-media de stat, controlata de Kremlin, a preluat aceasta tema si a atras atentia asupra pericolului care ameninta Rusoa din interior. Postul de televiziune NTV a difuzat un film denumit "Prietenii juntei". In aceasta productie au fost aduse acuze mai multor politicieni rusi, vedete sau activisti care si-au expriat sustinerea fata de guvernul de la Kiev.

Profesoara de istorie Tamara Eidelman considera ca Putin utilizeaza un limbaj asemanator cu cel intrebuintat de liderii totalitari si condamna incercarea liderului de la Kremlin de a gasi tapi ispasitori, nu de a incerca solutiile necare si normale pentru a rezolva anumite problem... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro