Tradare, crima, dragoste si o lume inflacarata de credinta in romanul istoric "Coloana de foc" de Ken Follett

Tradare, crima, dragoste si o lume inflacarata de credinta in romanul istoric

Insa tabloul idilic, presarat cu gradini, castele, catedrale, si alte locuri de poveste, contrasteaza cu tulburatoarele evenimente istorice care se petrec aici, de la crime, conspiratii, amenintari si pana la santaj - toate acestea avand ca scop inlaturarea reginei Elisabeta, considerata prea toleranta fata de protestanti. A scris 31 de carti, vandute in peste 160 demilioane de exemplare, in peste 80 de tari si traduse in 33 de limbi.

acum 46 luni (22 Sep 2017)

Romanul, care va aparea la Editura Rao, are drept sursa de inspiratie fapte istorice, evenimente reale. Actiunea cartii urmareste domnia Elisabetei I, viata altori regi si regine din Europa, precum si pe cea a unor oameni care, desi aparent diferiti, in realitate se aseamana prin inteligenta, curaj, devotament sau, dimpotriva, prin cruzime si intoleranta. Insa tabloul idilic, presarat cu gradini, castele, catedrale, si alte locuri de poveste, contrasteaza cu tulburatoarele evenimente istorice care se petrec aici, de la crime, conspiratii, amenintari si pana la santaj - toate acestea avand ca scop inlaturarea reginei Elisabeta, considerata prea toleranta fata de protestanti. Pentru a se documenta, autorul a consultat numeroase carti de istorie, a vizitat orasele din Europa unde se petrec scene din carte, numeroase case si castele, a analizat costumele purtate in secolul al XVI-lea, precum si portretele Elisabetei I, ale Mariei Stuart, ale lui Francis Drake si ale altor personalitati.

Scriitura poarta lin cititorul de la o poveste la alta, de la o familie la alta, fara sa sa il faca sa piarda vreo clipa sentimentul ca se afla in fata unei constructii perfect echilibrate. Suspansul, intorsaturile de situatie si dialogul sunt atat de bine dozate, incat este imposibil sa nu il cucereasca.

"Coloana de foc", cel de-al treilea volum al seriei Kingsbridge, apare in toamna aceasta si in Statele Unite,Germania, Franta, Anglia, Spania, Italia.

Ken Follett (foto: dreapta) este unul dintre cei mai de succes scriitoridin lume. A scris 31 de carti, vandute in peste 160 demilioane de exemplare, in peste 80 de tari si traduse in 33 de limbi. Nascut pe 5 iunie 1949 in Cardiff, Tara Galilor, fiul unui inspector de taxe, Ken Follett a urmat cursurile unor scoli publice, apoi University College London, primind untitlu de onoare in filosofie. Si-a inceput cariera ca reporter, la ziarul din orasul natal, apoi la London Evening... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro